MANİSA’da, Taksim Gezi Parkı protestolarına katılan ve bir süre önce poliste ifade veren 183 kişi hakkında dava açıldı. Sanıklar, 13 Ocak 2014 tarihinden itibaren gruplar halinde hakim karşısına çıkacak.
Manisa’da, Taksim Gezi Parkı eylemlerine katıldığı gerekçesiyle, aralarında sendikacı, oda yönetim kurulu üyeleri, dernek ve sendika başkanlarının da bulunduğu toplam 183 kişi, geçen ağustos ayında poliste ifade verdi. Soruşturmayı yürüten savcı, bu kişiler hakkında “Kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme, yönetme, bunların hareketlerine katılma, kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama” suçlamasıyla dava açtı. Gezi Parkı eylemlerine katılan 183 kişi, 13 Ocak 2014 tarihinden itibaren beş gün boyunca, 40’lı gruplar halinde Manisa 3’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak.
Sanıklar arasında yer alan CHP Manisa İl Başkanı Cahit Kaplan, eylemlere kendisi ve parti mensuplarının siyasetçi olarak değil, duyarlı bir vatandaş olarak katıldığını belirtip, “Eyleme bir siyasi kimlik taşıyarak katılmadık. Halkımızın yanında duyarlı bir vatandaş olarak yer aldık. Gezi eylemlerini tüm dünya ülkeleri, halkın haklı bir talebi, demokratik bir yürüyüşü olarak gördü. Halk yasal ve demokratik hakkını kullandı. Ancak AKP iktidarı bunu faşizan bir yaklaşımla yasa dışı gösteriler olarak gördü. Baskıyla bu davaları açtırarak halkın gözü korkutulmaya çalışılıyor. Ancak AKP iktidarının bu faşizan yaklaşımına asla izin vermeyeceğiz” diye konuştu.
Hakim karşısına çıkacak CHP Yunus Emre İlçe Başkanı Engin Uzun da, “Yaptığımız bu faaliyetlerden, katıldığımız eylemlerden asla pişmanlık duymuyoruz. Gezi Parkı eylemi çerçevesinde doğasına sahip çıkanlar şimdi böyle cezalandırılıyor. Baskılarla açılan davalar, asılsız iddialarla, halkımız yıldırılmaya çalışılıyor. Ancak AKP’nin bu faşizan anlayışını sandıkta yıkacağız” diye konuştu.