İlker KILIÇASLAN/MANİSA, () - MANİSA'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, sendikalar, siyasi partiler, işçi örgütleri ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin katılımıyla kutlandı.
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Manisa Emek Demokrasi ve Barış Platformu'na üye sendikalar, siyasi partiler, işçi örgütleri ile sivil toplum örgütü temsilcileri Manisa Lisesi'nin önünde toplandı. Manisa Lisesi önü trafiğe kapatılırken, bekleyenler kimi zaman müzik eşliğinde halay çekti. Toplanan yaklaşık 500 kişilik grup kortej eşliğinde, önlerinde temsil ettikleri örgütün pankartlarıyla yürüyüş yaptı.
Manisa Lisesi önünde başlayan, Mustafa Kemalpaşa ve Doğu Caddesi üzerinden devam eden yürüyüş Manolya Meydanı'nda son buldu. Yürüyüş sırasında 'Yaşasın 1 Mayıs İşçi Bayramı' sloganları atıldı. Kortejin Doğu Caddesi üzerindeki yürüyüşü sırasında Ziraat Bankası binasının onarım işini yapan işçiler, işi bırakıp geçen grupları izledi.
KESK Dönem Sözcüsü SES Manisa Şube Başkanı Taner Demir, 1 Mayıs'ın bu yıl 124'üncü kez kutlandığını söyleyerek geçen sürede işçilerin haklarını aramak için hep meydanlarda olduğunu dile getirdi. Demir, "Bizler insanca yaşamak, onurlu yaşamak istiyoruz. Bu yüzden taşeron çalıştırmayla, özel istihdam bürolarıyla, esnek çalıştırmayla, sözleşmeli personel uygulamalarıyla, köle olmaya direniyoruz. Bu yüzden kıdem tazminatımıza, örgütlenme hakkımıza sahip çıkıyoruz. Bu yüzden grev ve gerçek toplu sözleşme ile örgütlenme ve siyaset yapma hakkımızın engellenmesine karşı çıkıyoruz" diye konuştu.
Açıklamanın ardından grup, şarkılar eşliğinde halaylar çekti.

İK(İÖ/ESM) (FOTOĞRAFLI)