MANİSA sokakları, 3-14 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Manisa Sultani Üzüm Şenliği kapsamında yapılan kortej yürüyüşü ile renklendi.
Manisa Valiliği ve Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin organize ettiği 'Manisa Sultani Üzüm Şenliği' kapsamında kortej yürüyüşü yapıldı. Şeyh Fenari Camii önünde mehter takımı eşliğinde başlayan kortej yürüyüşü, Manisa Cumhuriyet Meydanı'nda sona erdi. Korteje Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'Lİ Cengiz Ergün, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Çebi, Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, AK Partili Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Nuri Sorman, Şehzadeler Ziraat Odası Meclis Başkanı Mustafa Kaçire ve çok sayıda kişi katıldı.
Manisa sokaklarını renklendiren kortej yürüyüşünde onlarca üzüm salkımından oluşan 3 metrelik dev üzüm salkımı ilgi odağı oldu. Halk oyunları gösterileri ve geleneksel üzüm toplayan çiftçi kıyafetleriyle gençler de Manisalıların ilgisini topladı. Cumhuriyet Meydanı'nda sona eren kortej yürüyüşünün ardından protokol üyeleri vatandaşlara Manisa'nın ünlü sultani üzümünden ikram etti. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Sultani üzümü markalaştırmak için çaba gösterdiklerini söyledi. Şehzadeler Mehteri, Şehir Bandosu, Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu ve halk oyunları ekiplerinin de yer aldığı korteji ilgiyle takip eden Manisalılar, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e alkışlarla sevgi gösterilerinde bulundu.

FOTOĞRAFLI