MANİSA İl Genel Meclisi Başkanı AK Partili Hayrullah Solmaz, İl Özel İdaresi ile Zafer Kalkınma Ajansı’nın destekleriyle yaptırılan Sivil Havacılık Pisti’nin Mart ayında yerel seçimlerden önce hizmete gireceğini söyledi.
Manisa İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nurettin Aytekin, Manisa Havacılık Topluluğu Başkanı Arif Bakkaloğlu ve topluluk üyesi paraşütçülerle yapımına başlanan Sivil Havalık Pisti’nde incelemelerde bulundu. Merkeze bağlı Tekeller Köyü yakınındaki 109 dönümlük arazide yapımı süren pist hakkında bilgi veren İl Genel Meclisi Başkanı Solmaz, alan üzerinde 370 metre uzunluğunda 18 metre genişliğinde ve 50 metre uzunluğunda, 5 metre genişliğinde iki ayrı pistin olacağını belirtti. Solmaz, “Pist alanımızın içinde 350 metrekarelik bir hangarımız ve 160 metrekarelik idari binamız olacak. Geri kalan bölümlere ise vatandaşımızın vakit geçirebileceği sosyal alanlar olacak. Yapılacak iki pistimize ikili veya tekli planör denilen motorlu-motorsuz uçaklar iniş-kalkış yapabilecek. Ayrıca bu alan üzerinde Türkiye’nin dört bir yanından gençlerimiz uçma eğitimi alabilecek” diye konuştu.
MALİYET 3 MİLYON TL
Sivil Havacılık Pisti’nin toplam maliyetinin yaklaşık 3 milyon lira olacağını kaydeden Solmaz, söz konusu paranın 500 bin TL’lik kısmının Zafer Kalkınma Ajansı tarafından hibe olarak verileceğini geri kalan kısmının ise İl Özel idaresi ve Valilik tarafından karşılanacağını belirtti. Solmaz ayrıca, Sivil Havalık Pisti’nin Mart ayındaki yerel seçimler öncesi hizmete sokulacağını kaydetti.