İlker KILIÇASLAN/MANİSA, () - MANİSA Belediyesi'nin bu yıl dokuzuncu kez düzenlediği 'Manisa Tarzanı ve Çevre Günleri' etkinlikleri başladı. Dünyanın en büyük çevrecileri arasında yer alan 'Manisa Tarzanı' Ahmet Bedevi, ölümünün 51'inci yıl dönümünde mezarı başında dualarla anıldı.
Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından 31 Mayıs-5 Haziran tarihleri arasında bu yıl dokuzuncusu düzenlenen 'Manisa Tarzanı ve Çevre Günleri' çerçevesinde, doğa dostu 'Manisa Tarzanı' Ahmet Bedevi, Çatal Mezarlığı'ndaki kabristanlığında dualarla anıldı. Mezarlıkta düzenlene etkinliğe Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, TEMA Vakfı Manisa İl Örgütü, AKUT Manisa İl Örgütü üyeleri ile öğrenciler katıldı.
Bu yılki etkinliklerin sadece mezarlık ziyareti ile kısıtlı kalacağını belirten Ustamehmetoğlu, Soma'da yaşanan maden faciası sebebiyle bu kararı aldıklarını ifade etti. Ülkede bazı kesimlerin 'Manisa Tarzanı'nı efsane sandığını dile getiren Ustamehmetoğlu, "Gelecek kuşakları yeşil bir çevre bıraktı. Ancak Türkiye'de bazı kesimler Manisa Tarzanı Ahmet Bedeviyi efsane sanıyor. Böyle bir kişinin var olmadığını iddia ediyor. Ancak biz Manisa Tarzanı'ı gören şanslı kişilerdeniz. Düzenlediğimiz etkinliklerle de Manisa Tarzanı'ın efsane değil gerçek olduğunu anlatıyoruz. Manisa Tarzanı'nın bize bıraktığı emanetin gelecek kuşaklara taşımak için canla başla çalışıyoruz" dedi. Ahmet Bedevi'nin mezarı başında ayrıca faciada yaşamını yitiren işçiler için de dualar edildi, kırmızı karanfiller bıraktı. Ulupark içindeki Aile Çay bahçesinde, büyükşehir belediyesi tarafından lokma döktürülerek halka dağıtıldı.

iK(İÖ/BT) (FOTOĞRAFLI)