MHP Manisa İl Örgütü, yerel seçimlerde aday gösterilen isimlerin ve yeni ilçe başkanlarının belirlenmesinde teşkilatın hiçe sayıldığını iddia etti. İl Başkanı Mehmet Ödevli, teşkilatın genel merkez tarafından yok sayıldığını belirterek, seçimlerdeki başarı ya da başarısızlıktan sorumlu olmayacaklarını söyledi.
MHP Genel Merkezi’ne küskün olan Manisa İl Örgütü, geçtiğimiz günlerde açıklanan yeni ilçelerin belediye başkan adaylarını belirlemede kendilerine danışılmadığını iddia etti. Şehzadeler Belediye Başkan adayı Cem Çöllü, Yunus Emre adayı Azmi Açıkdil ve ilçe adaylarının belirlenmesinde il başkanlığına danışılmadığını açıklayan İl Başkanı Mehmet Ödevli, Kula, Selendi, Soma, Köprübaşı ve Kırkağaç dışındaki 12 ilçe ve büyükşehrin adaylarının açıklandığını ancak teşkilatın görüşünün alınmadığını öne sürdü. İl Başkanı Mehmet Ödevli’nin düzenlediği toplantıya Akhisar, Turgutlu, Saruhanlı ve Gölmarmara İlçe Başkanlarının yanısıra aday gösterilmeyen Tamer Akkal ve Mesut Bayram Laçalar da katıldı.
TÜRKEŞ’E KÜFÜR ETTİ İDDİASI
İl Başkanı Ödevli MHP’nin Saruhanlı belediye başkan adayı olarak açıklanan Serdar Yaralı’ya yönelik eleştirilerde bulundu. Daha önce Doğru Yol Partisi’nden Saruhanlı Belediye başkanlığını yapmış Serdar Yaralı’nın Alparslan Türkeş’e küfrettiğini ve ülkücülere hakarette bulunduğunu öne süren Ödevli, “Şuurdan yoksun, terbiye makamından nasibini almamış bu kişi MHP’nin adayı olarak gösterildi. Bizler bu kişinin aday gösterilmemesi için İl Başkanlığı ve Saruhanlı teşkilatı olarak Genel Başkanımıza ve başkan yardımcılarımıza gerekenleri söyledik. Buna rağmen teşkilatların görüşü ve aday gösterilen kişinin hakaretleri hiçe sayılarak bu kişi aday gösterildi. Bizim bu kişiyle birlikte yol yürümemiz destek vermemiz mümkün değil” dedi.
GENEL MERKEZE SİTEM
2011 yılındaki genel seçimlerde MHP Manisa Milletvekili Sümer Oral’ı istemediklerini ve buna rağmen Oral’ın aday gösterildiğini hatırlatan Ödevli, “Sümer Oral’ı aday göstererek en az 100 bin oy kaybettirerek 2 milletvekili çıkarmamızla başlayan genel merkezin teşkilatları tanımaz tavrı ısrarla sürüyor” dedi. Yeni ilçe başkanları belirlenirken de il başkanlığına danışılmadığını açıklayan Ödevli, ilçe başkanlıklarındaki 60 kişilik yönetimlerinden 31 kişinin parti üyesi olmadığını açıkladı.
ADAYLARI DA İSTEMEDİLER
İl Başkanı Ödevli, Akhisar ve Turgutlu adaylarının partiye adaylık başvurusu bile yapmadığını açıkladı. Şehzadeler ve Yunus Emre adayları ile ilgili Genel Merkez’e rapor gönderdiklerini ancak raporların dikkate alınmadığını kaydeden Ödevli, “Adaylar İl Başkanı, merkez ilçe başkanı ve tüm yetkililerin imzasının bulunduğu rapor hiçe sayılarak sözde anketler sonucunda açıklandı”diye konuştu. Teşkilatın aday belirlemede yok sayılmasını asla kabul etmeyeceklerini söyleyen Ödevli, seçim döneminde parti için çalışacaklarını ancak başarı veya başarısızlıktan sorumlu olmayacaklarını ifade etti.