Nermin UÇTU/MANİSA, () - MANİSA'da, geçen mayıs ayında silahlı saldırıda yaralanan Erdinç Karaköse'nin görevden alınmasının ardından İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne İbrahim Sudak atandı.
Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse'ye, Sultan Camii önünde geçen 2 Mayıs günü cuma namazı sonrası, polis memuru S.B. silahlı saldırıda bulundu. Sol bacağına 2 kurşun isabet eden Karaköse hastaneye kaldırıldı. Karaköse'nin üniversitede okuyan yeğenini rahatsız ettiği gerekçesiyle hakkında daha önce şikayette bulunulan S.B. yakalandı. Karaköse tedavisinin ardından taburcu edildi. Ağustos ayına kadar raporlu olan ve evinde istirahat eden Karaköse, geçen temmuz ayında görevden alındı. Karaköse'nin yerine Turgutlu İlçe Belediyesi'nde AK Partili eski Belediye Başkanı Serhat Orhan'ın Basın Halkla İlişkiler Müdürü İbrahim Sudak atandı.
Resmi Gazete'de yayımlanan atamanın ardından yeni göreviyle ilgili konuşan İbrahim Sudak, "Bizi bu göreve layık gören büyüklerimize teşekkür ediyorum. Alnımızın akıyla bu görevi de yerine getirmeye çalışacağız" dedi.

FOTOĞRAFLI