MANİSA İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, TFF Süper Kupa maçı öncesi 40 kişinin gözaltına alındığını, maç sonrası şimdilik gözaltı olmadığını açıkladı.
İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, maden faciasıyla sarsılan Soma için Manisa'da oynanan ve Fenerbahçe'nin kazandığı Süper Kupa maçında yaşanan asayiş olayları hakkında açıklama yaptı. Süper Kupa maçında İstanbul, İzmir, Muğla başta olmak üzere çeşitli illerden yaklaşık 2 bin polisin görev yaptığını söyleyen İl Emniyet Müdürü Ceren, herhangi bir üzücü olayın yaşanmamasının sevindirici olduğunu söyledi.
Maç öncesinde şehrin giriş ve çıkışlarında yapılan kontrol ve aramada Galatasaray taraftarlarını taşıyan bir otobüste 2 gram esrar ele geçirildiği belirten İl Emniyet Müdürü Ceren, "Otobüs içindeki 38 taraftardan kimse esrar maddesini sahiplenmedi. Bunun üzerine savcılık kararıyla araçtaki taraftarların hepsi gözaltına alındı" dedi. Ceren ayrıca, ihbar üzerine maç öncesi yapılan aramada Fenerbahçeli bir taraftarın da üzerinden bıçak çıktığı için gözaltına alındığını söyledi. İl Emniyet Müdürü Ceren, bir kişinin de Fenerbahçeli taraftarı gasp edip biletini aldığı iddiasıyla gözaltına alındığını söyledi. Üzerinde bıçak çıkan ile bilet gasp eden taraftarın serbest bırakıldığını, arama sırasında esrar bulunan otobüste gözaltına alınan 38 taraftarın ise ifade alma işlemlerinin sürdüğünü belirtti.
İl Emniyet Müdürü Ceren, statta ve maç sonrasında şu an için herhangi bir taraftarın gözaltına alınmadığını ifade etti. Statta kurallara aykırı herhangi bir davranışın bulunup bulunmadığının güvenlik kameralarınca belirleneceğini söyleyen İl Emniyet Müdürü Ceren, "Ekiplerimiz şu an için stat içindeki güvenlik kamaralarını inceliyor. Stat içinde herhangi bir olumsuzluk varsa önümüzdeki günler söz konusu kişiler belirlenip haklarında gerekli işlem uygulanacaktır" dedi.

FOTOĞRAFLI