VAN’ın Özalp İlçesi Belediyesi’nin Aralık ayı Meclis toplantısında, hayatını kaybeden Nelson Mandela’nın ve tutuklu Van Milletvekili Kemal Aktaş’ın adının ilçede 2 ayrı sokağa verilmesi kararlaştırıldı.
Bu yılın son meclis toplantısı Belediye Başkanı Murat Durmaz'ın başkanlığında yapıldı. Toplantıda konuşan Özalp Belediye Başkanı Murat Durmaz, özgürlük için verdiği mücadele ile halkların barış elçisi olarak tarihe mal olan ve önceki gün hayatını kaybeden Güney Afrikalı lider Nelsol Mandela’nın adının yaşatılması gerektiğini söyledi. Durmaz, ayrıca bu yaşatılacak isimler arasında Özalp’ta aldığı büyük oy oranı sayesinde BDP’den Milletvekili seçilen, ancak halen cezaevinde bulunan Kemal Aktaş’ın isminin de yer alması gerektiğini aktardı. Bu isimlerin ilçede bulunan 2 ayrı sokağa verilmesinin meclis olarak önemli bir görevi yerine getirmiş olacaklarını da belirten Durmaz, "Topluma yaptıkları güzel işlerle mal olmuş insanların ve halkın sevdiği şahsiyetlerin isimlerinin verilerek yaşatılması önemlidir" dedi.
Bu öneri üzerine meclis üyeleri, 2013 yılını çok önemli iki kararla kapatacaklarını belirterek, Başkan Durmaz’ın önerisini oy birliği ile kabul ettiler. Karar doğrultusunda Özalp İlçesi Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan Cennetül Baki adı kaldırılarak yerine Nelson Mandela, Anzaflıoğlu Sokağının adı da Kemal Aktaş olarak değiştirilmesi kararlaştırıldı. Kararın önümüzdeki günlerde uygulamaya sokulacağı bildirildi.