Kamil ATALAY/MANAVGAT (Antalya), () - ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde Belediye, 19 Mayıs akşamında, Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda Soma'da ölen maden işçilerini anmak için meşaleli sessiz yürüyüş düzenledi.
Manavgat halkı, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı akşamında yaptıkları sessiz yürüyüşle, hem 19 Mayıs ruhunu yaşattı hem de Manisa'nın Soma İlçesi'nde hayatını kaybeden maden işçilerini andı. Manavgat Belediye Başkanı, CHP'li Şükrü Sözen'in önderliğinde Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan binlerce kişi, siyah tişörtler giyip işçi baretleri taktı, bayrak ve meşaleler taşıyarak tepkilerini dile getirdi.
SOMANAVGAT
'Sessiz Çığlık' yürüyüşünde 1 dakikalık saygı duruşundan sonra İstiklal Marşı'nı okuyan vatandaşlar, '19 Mayıs ruhuyla Soma'nın hesabını soracağız', 'Acınız acımızdır. Başımız sağolsun', 'SOManavgat' yazılı dövizler taşıdı.
CAM KIRIKLARI GİBİ KELİMELER
'Sessiz Çığlık' yürüyüşünün başında bir konuşma yapan Belediye Başkanı Şükrü Sözen, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'na denk gelen bu günde, iki duygu yükü olduğunu anlattı. Siyah tişörtü ve baretiyle "Cam kırıkları gibidir bazen kelimeler. Sussan acıtır, konuşsan kanatır" diyen Başkan Sözen, ardından Nazım Hikmet'in "Öyle ölüler vardır ki, ben onların öldüklerini düşündükçe, vakit olur, yaşadığımdan utanırım" dizelerini söyledi. Başkan Sözen, Soma'daki facia hakkında "Alınterini önemsemeyen, sadece kendisine çalışan sermayenin dikkatsizliği ve duyarsızlığı, yüzlerce işçimizin ölümüne neden olmuştur" sözleriyle tepkisini dile getirdi. Manavgatlılar, konuşmanın ardından meşale ve bayraklarla sessiz yürüyüşe geçti. Başkan Sözen önderliğinde yapay şelaleye kadar süren yürüyüş, yeniden Cumhuriyet Meydanı'nda son buldu.

KA(SU/SS) (FOTOĞRAFLI)