Kamil ATALAY/MANAVGAT (Antalya), () - ANTALYA'nın Manavgat Belediye Başkanlığı, Soma'daki maden faciası nedeniyle 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda konser ve etkinlik programını iptal ederek, yerine madencilerin anılacağı sessiz bir yürüyüş düzenleyecek.
Manavgat Belediye Başkanı CHP'li Şükrü Sözen, Soma'daki facia nedeniyle 19 Mayıs'ta düzenleyecekleri konser ve etkinlik programını iptal ettiklerini ancak, hem Soma'da yaşamını yitiren madencileri anmak ve maden kazalarına dikkati çekmek hem de 19 Mayıs'ın milli duygularının yaşatılması amacıyla sessiz yürüyüş yapılacağını belirtti.
Manavgat Belediyesi'nin programına göre, 19 Mayıs akşamı saat 20.00'de Cumhuriyet Meydanı'nda toplanacak olan vatandaşlar, ellerinde fenerlerle belirlenen güzergaha göre sessiz yürüyüş yapacak, ardından başlangıç noktasına dönecek. Başkan Sözen, yaptığı yazılı açıklamada şöyle dedi:
"Acımız büyük. 19 Mayıs akşamı için organize ettiğimiz konser ve etkinlik programımız iptal edilmiştir. Tüm halkımızın acısını paylaşmak için, ölen maden işçilerimizi anmak ve tüm Türkiye'nin dikkatini madenlerde yaşanan kazalara dikkati çekmek amacıyla, 19 Mayıs akşamı saat 20.00'de sessiz yürüyüşümüze katılmak için tüm Manavgat halkını Cumhuriyet Meydanımıza beklerim. Bu vesileyle şehit olan madencilerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı, yaralı olan madencilerimize acil şifalar ve mahsur durumda bulunan madencilerimizin ise bir an önce sağ salim kurtulmasını temenni ederim. Bu elim kazanın yaşandığı Soma'daki halkımızın ve milletimizin başı sağ olsun."

KA(HA/İD)