'Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi'nin yavaş ilerlemesi nedeniyle evleri yıkılan mülk sahipleri mağdur oldu. Konutları yapılana kadar kiraya çıkmak zorunda kalan vatandaşlar, maddi açıdan büyük zorluk çekiyor. Projenin bir an önce bitmesini isteyen vatandaşlar, yetkililere tepkili.

3 BİNE YAKIN GECEKONDU YIKILDI

8 milyon 500 bin metrekarelik proje alanı üzerinde 13.750 gecekondu bulunuyor. Bu gecekondulardan yaklaşık 3 bine yakını yıkılarak kentsel dönüşüm kapsamında yapılmayı beklerken, şu ana kadar sadece 688 konut teslim aşamasına geldi. Kentsel dönüşüm Derbent, Üreğil, Araplar, Dostlar, Köstence, Dutluk, Büyük Kayaş, Tepecik Mahalleleri'nin tamamım, Boğaziçi, Şirintepe, Akşemsettin, Yeşilbayır, Şahapgürler, Küçük Kayaş Mahalleleri'nin ise bir bölümünü kapsıyor.

VATANDAŞ YAVAŞ İLERLEMEYE TEPKİLİ

Evleri yapılmak üzere yıkılan vatandaşlar ise kirada barınmaya çalışıyor. Çoğu asgari ücretle çalışan vatandaşlann kira ödemeye güçleri yetmedikleri için mağdur olmuş durumdalar. Resmi işlerin yavaş ilerlemesi ve ihalelerde çıkan pürüzlerde projenin aksamasına neden oluyor. Konutların biran önce bitmesini isteyen vatandaşlar, yaşadıklan maddi sıkıntılardan dolayı duruma tepki gösteriyor.

PROJE HIZLANDIRILMALI

Gazetemize konuşan bir mağdur, "Gecekonduda oturmaktan kurtulmak için bu projenin içine girdik ama uzun zamandır yapılmasını bekliyoruz. Zaten asgari ücretle zor geçiniyoruz, birde kira sırtımıza yük olunca çok sıkıntıda kaldık. Yetkililerin biran önce projeyi hızlandırmalarını ve bize konutlarımızı vermelerim istiyoruz" şeklinde konuştu.