İSTANBUL, () MALTEPE Belediye Başkanı Ali Kılıç, "Halk Kürsüsü" buluşmasında yılın annesi seçtikleri İranlı Samereh Ali Nezhad'ın yaşadığı Mazendaran kenti ile Maltepe'nin kardeş şehir olacağını söyledi. Samereh Ali Nezhad, oğlunun katilini idam cezası infazı sırasında tokatlayarak affetmesiyle dünyada ses getirmişti.
Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Maltepe Belediyesi Ana Hizmet Binası'nda her Salı geleneksel olarak gerçekleştirilen "Halk Kürsüsü" buluşmasına katıldı. Maltepe halkının sorunlarını aktardığı toplantıda Ali Kılıç tapu, imar ve kentsel dönüşümün Maltepe'nin en büyük sorunları arasında olduğunu belirterek, vatandaşlara evlerini elden çıkartmamaları uyarısında bulundu. Kılıç, "Belediye bünyesinde kentsel dönüşümle ilgili bir birim oluşturuyoruz. Bu birimle, bilgi kirliliğini ortadan kaldıracağız" dedi.
MALTEPE, İRANLI ANNENİN ŞEHRİ İLE KARDEŞ OLACAK

Almanya, Avusturya ve Çin'deki bazı şehirlerle kardeş şehir çalışması yaptıklarını anlatan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, belediye olarak Anneler Günü'nde yılın annesi seçtikleri, oğlunun katilini ipten alan İranlı Samereh Ali Nezhad'ın yaşadığı Mazendaran kentiyle de, kardeş şehir protokolü imzalayacaklarını açıkladı.

TT (FOTOĞRAF)