Murat GÜRKAN/ NAZİLLİ,(Aydın),() - AYDIN'ın Nazilli İlçesi'ne partisinin yerel seçim çalışmaları kapsamında gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 11 yıllık Ak Parti iktidarında yapılan hizmetleri anlattı. Bakan Şimşek, Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş ve Nazilli İlçe Belediye Başkan Adayı Mustafa Acar için oy istedi.
Nazilli'ye gelişinde Uğur soğutma fabrikasını ziyaret eden Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e Aydın Milletvekilleri A.Gültekin Kılınç ve Semiha Öyüş'ün yanı sıra partisinin Aydın İl Başkanı Sadık Atay ve Nazilli İlçe Başkanı Tacettin Pirinç eşlik etti. Ardından Bakan Çelik, MÜSİAD'a geçerek işadamlarıyla biraraya geldi. Bakan Şimşek sonra Lara Restora'nda akşam yemeği yedikten sonra Belediye Meydanı'nda kendisini dinlemeye gelen yaklaşık bin 500 kişiye seslendi.
"YASAKLARLA MÜCADELE ETTİK"
30 Mart yerel seçimlerinde Türkiye'nin geleceğinin oylanacağını söyleyen Bakan Şimşek, seçimlerin Türkiye için bir dönüm noktası olacağını belirtti. Bakan Çelik şöyle konuştu:
"Çünkü Türkiye üzerinde bir takım oyunlar oynanıyor. Bu oyunu bozmamız lazım. Biz yasaklarla mücadele ettik sevgili kardeşlerim. 28 Şubat sürecinde çocuklarımızın kuran öğrenmelerinin önü kapatıldı. İmam hatipleride ortaokullar kaldırıldı. Şimdi bütün okullarda Kuranı- Kerim ve Peygamber efendimizin hayatı seçmeli ders olarak okıutuluyor. Türkiye şimdi geriye mi gitti. Tam aksine daha da ileriye gitti. Türkiye'de toplumsal barış ve huzur sağlandı. Yıllarca Güneydoğu'da Kürt meselesine sadece bir güvenlik meselesi olarak bakıldı. Bizim Kürt kardeşlerimizin kendi dillerinde konuşması yasaklandı. Şimdi biz bu yasakları kaldırdık, Türkiye geriye mi gitti. Kürt meselesini daha çok demokrasi, temel hak ve kardeşlik hukukları içinde çözersen terörle mücadeleye giden 350 milyar doları halkımızın kalkınması için, eğitim için, sağlık için harcarsak kötü mü olur. Sevgili kardeşlerim bugün batıda da doğuda da analar ağlamıyorsa, gençlerimiz hayatlarını kaybetmiyorsa, Türkiye'nin kaynakları heba olmuyorsa kötü mü oldu. Bu niye rahatsız etsin birilerini, niye biliyormusunuz? Çünkü Türkiye sorunlarını çözerse, Türkiye tarihi derinliği olan bir ülkedir, kimse Türkiye'yi tutamaz sevgili kardeşlerim."
"İHANET ŞEBEKESİ TÜRKİYE'YE İHANET ETTİ"
Youtube konusuna da değinen Bakan Mehmet Şimşek, "Bakın bu ihanet şebekesi ne yapmış biliyor musunuz. Dışişleri Bakanımız'ın, Genelkurmay İkinci Başkanımız'ın da katıldığı Ulusal güvenliği ilgilendiren bir konuda yapılan toplantının içeriğini almışlar, Youtube'a koymuşlar. Şimdi bu ihanet değil mi? Bu ülkenin sırlarını, Ulusal güvenliğini ilgilendiren konularının tartışıldığı toplantıyı sosyal medyaya koymak bu çarpıklık değil mi. Bu ülkeye ihanet değilmidir? İşte bu şebeke böyle sevgili kardeşlerim. Bakın bugün nasıl oluyor da MHP, CHP ve bu örgüt bir araya gelebiliyor. Nasıl bir ittifak bu nasıl bir güç bunları bir araya getirebiliyor. Değerli kardeşlerim bugünkü olaylar açık ve net olarak bir yolsuzluk olmadığını gösteriyor. Konu yolsuzlukla mücadele olsaydı en ön saflarda biz olurduk. Uluslararası şeffaflık örgütü var. Bu örgüt tüm ülkelerdeki yolsuzlukları istatistik yapıyor, hangi ülkede yolsuzluk fazla diye bir endeks yapıyor. İngiltere'deki uluslararası şeffaflık örğütü raporuna göre, 2002 yılında Türkiye sondan 37'inciydi. Yani bizden daha iyi olan 64 tane ülke vardı. 2013 yılında İngiltere merkezli aynı şirket ne diyor biliyormusunuz? Türkiye 124 ülkeden daha şeffaf, yolsuzluklarla mücadele etmiş ve başarılı olmuş diyor. Bunu ben söylemiyorum muhalefet meydanlarda atıyor da bu kadar da olmaz. Bakın bizden önce 57 hükümet gelmiş 79 yıllık Cumhuriyet tarihinde 6 bin 100 km'lik yol yapmışlar. Biz 17 bin km'lik yol yapmışız. Bizden önce 2002 yılına kadar 400 bin öğretmen atamışlar. Sizin hükümetiniz 450 bin öğretmen atamış. 210 bin'e yakın derslik yapmışız. Daha önceki hükümetler 79 yılda 76 üniversite yaparken Ak Parti 11 yılda üniversite sayısını 278 yapmış. Her alanda büyüdük yeter ki istikrara sahip çıkalım" diye konuştu.
Bakan Mehmet Şimşek konuşmasının ardından Seçim Bölgesi Olan Batman'a gitmek için İzmir'e hareket etti.

MG (KÖ/RT) (FOTOĞRAFLI)