ATATÜRK’ün babası Ali Rıza Efendi anısına yaşadığı köy olan Makedonya'daki Kocacık köyü'nde yaptırılan 'Ali Rıza Efendi Anıevi'nin  açılışı bugün gerçekleştirildi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da telekonferansla kaçıldığı açılışa, Makedonya Cumhurbaşkanı Gorgie İvanov, Başbakan Nikola Gruevski, Türkiye'den de Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler başkanlığında bir heyet katıldı. 
Atatürk’ün babası Ali Rıza Efendi'nin  doğum yeri olan Makedonya’nın Kocacık Köyü'nde bugün açılışı yapılan 'Ali Rıza Efendi Anıevi' Türkiye adına TİKA tarafından inşa edildi. Ev etnolojik müze olarak düzenlendi. Evde Ali Rıza Efendi’nin babası Kızıl Hafız Ahmet Efendi ile annesi Ayşe Hanım, çocuk yaştaki Mustafa ve Makbule Hanım, Ali Rıza Efendi ve Zübeyde Hanım anı odaları ile Atatürk’ün Balkan günlerini yansıtan bölümler de yer alıyor.
Bugün saat 15.00 sıralarında gerçekleştirilen açılışa Başbakan Recep Tayyip Erdoğan telekonferans sistemiyle katıldı. Açılışı, törene katılan Makedonya Cumhurbaşkanı Gorgie İvanov, Başbakan Nikola Gruevski ve Türkiye'den bir heyetle giden Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler birlikte gerçekleştirdi. Açılışa bu ülkede yaşayan soydaşlarımız da büyük ilgi gösterdi.

MB(MB/İD) (FOTOĞRAFLI)