Tufan HAMARAT/İZMİR, () - İZMİR'in Karaburun İlçesi'nde müteahhit 28 yaşındaki Murat Matara, 8 yıl önce 'Görücü usulü' ile evlendiği 25 yaşındaki G.K.Ç.'nin 4 yıl önce ikinci çocuğuna 2 aylık hamileyken, tatil için gittiği Adana'daki ailesinin yanından  dönmeyerek boşanma davası açtığını, çocuklarının velayetini annelerine veren mahkemenin kendisinin görmesi için zaman belirlediğini ancak çocuklarını son 8 ayda göremediğini öne sürdü. Çocuklarının yaşamından endişe ettiğini belirten baba Matara, iki oğluna ulaşmak için yetkililerden yardım istedi.
Karaburun İlçesi Mordoğan Mahallesi'nde oturan ve babası ile müteahhitlik yapan Murat Matara, 8 yıl önce G.K.Ç. tanışıp dünya evine girdi. 1 yıl sonra M.B. adını verdikleri şu anda 7 yaşında olan ilk oğulları dünyaya gelen çiftin arası, Murat Matara'nın iddiasına göre G.K.Ç.'nin ailesinin maddi taleplerde bulunması üzerine açıldı.
'TATİL İÇİN' GİTTİ, DÖNMEDİ
Eski eşinin 'Tatil için' Adana'daki ailesinin yanına gitmek istediğini ve bir daha dönmediğini anlatan Matara, şöyle devam etti:
"Eski eşim ikinci oğlumuza henüz 2 aylık hamileyken, tatil için Adana'daki ailesinin yanına gideceğini söyledi. Ben de ailesini özlediğini düşünerek gitmesine izin verdim. Ancak giderken ziynet eşyalarını da yanında götürmüş. Bana bir daha dönmeyeceğini ve boşanma davası açtığını söyledi. Mahkeme yaklaşık 2 yıl sürdü, tazminat davası da açtı. Tazminat istemi kabul edilmedi. Mahkeme boşanma kararı verip, çocukların yaşlarının küçük olması ve birbirlerinden ayrılmaması için velayetlerini annelerine verdi. Benim de çocuklarımı yaz mevsiminde 1 ay ve her ayın 1 ve 3'üncü haftası görebilmem için karar verdi. İlk zamanlar çocuklarımı görebiliyordum. Ancak son 8 ayda iki çocuğumu da göremiyorum."
"4 YAŞINDAKİ OĞLUMU 10 KEZ GÖREMEDİM"
Eski eşinin ikinci evliliğini yaptığını ve çocuklarını göstermemek için sürekli adres değiştirdiğini iddia eden Murat Matara, iddialarını şöyle sürdürdü:
"Mahkemenin kararına rağmen 8 aydır çocuklarımı göremiyorum. Sürekli adres değiştiriyorlar. Çocuklarımın hayatından endişe ediyorum. G.K.Ç., küçük oğlum henüz 40 günlük bile değilken Filistin'e giden yardım gemisi Mavi Marmara'ya binmek istemiş ve oradaki görevliler buna izin vermemiş. Bugün 4 yaşında olan küçük oğlum C.H.'yi toplam 10 kez göremedim. Hangi insan, evladını babasından ayrı tutabilir, buna hangi vicdan razı gelir ? Anlamakta güçlük çekiyorum. O çocukların baba sevgisine de ihtiyacı var. Yetkililerden yardım istiyorum, çocuklarıma kavuşmak için gün sayıyorum." 

FOTOĞRAFLI