İZMİT'in Alikahya bölgesinde 2011 yılında temeli atılan ve çevreye zarar vereceği iddiasıyla çevreciler ile yöre halkının zaman zaman protesto gösterileri yaptığı çelik haddeleme fabrikası Posco’nun bacalarından demir tozları yağdığını öne süren semt sakinleri tepki gösterdi.
Türkiye’nin ilk paslanmaz çelik ve haddeleme tesisi konumundaki geçen Mayıs ayında  üretime başlayan Posco bacalarından saçılan demir tozlarının yöre halkını tedirgin ettiği ifade edildi. Bölge sakinleri fabrikanın kurulması ile birlikte bahçelerinde yetiştirdikleri sebzelerin artık yetişmemeye başladığını ve balkonlara astıkları çamaşırların üzerinin demir tozu kaplandığını ileri sürdü. Sağlıklarının tehdit altında olduğunu öne süren semt sakinlerinden Aydın Arıcan şöyle devam etti:
"Demir tozu kurban bayramında başladı. Durumu Kocaeli Valiliği'ne, Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) bildirdik. Bizlere bilgi dilekçeleri göndererek önlemlerin alınacağını söylediler. Aralıklı olarak 15-20 günde bir demir tozları yağıyor. Bahçelerimize ektiğimiz biber, lahana , fasulyelerin üzerine demir tozu yağıyor. Burada hayvanlardan aldığımız sütü satıyoruz. Çocuklarımız bu demir tozlarını soluyor. Bir an önce bir çözüm bulunmasını istiyoruz. Yağmur gibi demir tozu yağıyor."
Fabrika kurulduktan sonra rahat ve huzurları kalmadığını ifade eden ev kadını Bircan Arıcan, yağan demir tozlarının çocuklarda kaşıntıya yol açtığını anlatırken, "1'inci sınıfa giden çocuğumun gözleri ağrıyor. Bu yağan demir tozundan olduğunu tahmin ediyoruz. Beyaz renkte astığım çamaşırların üzeri simsiyah renge bürünüyor. Bahçelerimizde lahanalar, kıvırcıklar kurudu. Fabrika kurulduktan sonra rahat ve huzurumuz kalmadı. Biz demir tozunu solumak istemiyoruz" dedi.