Nedim KOVAN/GÜLYALI (Ordu), () - ORDU'nun Gülyalı İlçesi Mustafalı Mahallesi'ne baz istasyonu kurulmasına çevre sakinleri tepki gösterdi. İş makinesi önüne oturarak çalışmaları engelleyen mahallelilerle jandarma arasında gerginlik çıktı, 10 kişi ifadeleri alınmak üzere karakola götürüldü.
Gülyalı İlçesi Mustafalı Mahallesi'nde bir GSM şirketi tarafından baz istasyonu kurulması için çalışma başlatıldı. Baz istasyonu direği dikmek için bugün mahalleye gelen iş makineleri mahalle sakinlerinin tepkisiyle karşılaştı. Çoğunluğu kadınlardan oluşan yaklaşık 50 kişi iş makinesini taşıyan TIR'ın önüne oturarak çalışmaları engelledi. Gülyalı Belediye Başkanı Ak Partili Talip Şen de mahalleye gelerek, kalabalığı ikna etmeye çalıştı, ancak başarılı olamadı. Jandarma da mahalleye gelerek eylemcileri sakinleştirmeye çalıştı. Bu sırada gerginlik çıktı. Bunun üzerine 10 kişi, ifadeleri alınmak üzere karakola götürüldü. İfadeleri alınan 10 kişi daha sonra serbest bırakıldı.
Evli ve 2 çocuk babası 47 yaşındaki Ali Bahtiyar, kurulması istenen baz istasyonuna karşı çıkmadıklarını, sadece yer seçimi konusunda değişiklik yapılmasını istediklerini söyledi. Baz istasyonunun yerleşim yeri içine kurulmak istendiğini, buna karşı olduklarını belirten Ali Bahtiyar, "Buraya bir GSM şirketi tarafından baz istasyonu yapılacak. Baz istasyonuna karşı değiliz, yerine karşıyız. Bölgemizde daha müsait yerler var, burası yerleşim yeri. 380 hanelik bir mahalle burası. Biz bölgemizde daha müsait alanlara kurulması için toplandık" dedi.

FOTOĞRAFLI