ZONGULDAK'ta yapımı devam eden tünelin çıkış noktasında oturan mahalle sakinleri ile toplantı yapılarak, yıkılacak evlerin tespiti için yapılacak çalışmada görevlilere zorluk çıkarmamaları istendi.
Belediyede düzenlenen toplantıya Başkan Akdemir'in yanında, Karayolları Kastamonu 15'inci Bölge Müdürlüğü Kontrol Şefi Mustafa Depe, İl Milli Emlak Müdürü Ayhan Aksu, ve Zonguldak Valiliği Defterdarı Hüseyin Çeven katıldı. Toplantıda, şehir merkezindeki trafik yükünü azaltmak amacıyla Mithatpaşa ve Bağlık mahalleleri arasında yapımı devam eden bin 530 metre uzunluğundaki Mithatpaşa-2 Tüneli'nin Mithatpaşa Mahallesi'ndeki çıkış noktasının belirlenmesine ilişkin yapılacak çalışma ile ilgili mahalle sakinlerine bilgi verildi.
Karayolları görevlisi Mustafa Depe, tünelin çıkış noktasındaki evlerin sayısı, yüz ölçümleri ve içinde kaç kişinin yaşadığının belirlenmesi için çalışma yapacaklarını söyledi.
Bölgede oturan Roman vatandaşlar ise tünel çalışmasıyla evlerinin yıkılacağını belirterek kendilerine ev yapılmasını istedi. Başkan Akdemir ise bunun için yer arayışı içinde olduklarını söyledi. Başkan Akdemir, "Bu tespit çalışması bittikten sonra o aşamaya gelinecek. Sizlerin mağdur olmaması adına benim çalışmam var. Oraya yakın bir yer talep ediyorsunuz. Biz çalışıyoruz. O yer tespit edilecek ve sizler adına değerlendirilmek üzere masaya yatırılacak" dedi.
Görevlilerin yarın mahalleye gelerek tespit çalışması yapacağını aktaran Başkan Akdemir, "Sıkıntı olmadan izin verecek misiniz arkadaşlar? Güveniyorum sizlere. Valimiz de emniyet müdürümüz de güveniyor. Aranıza polis sokmak istemiyorum. Arkadaşlar sadece tespit yapacaklar. Sizin lehinize olacak. Sıkıntı çekmeden, kimsenin burnu kanamadan arkadaşlarımız bu görevi yapacak" diye konuştu
Mahalle sakinleri de çalışmaya engel olmayacaklarını söyledi.

GG,CT(EE/AK) (FOTOĞRAFLI)