BURSA, () - BURSA Büyükşehir Belediyesi, dar sokaklar ve merdivenli mahallelerde olası yangına karşı zamanında müdahale yapılması için kurduğu yangın dolabı sayısını artırıyor. İtfaiye müdürlüğü yeni yapılan 12 yangın dolabını tören ile hizmete soktu.
Büyükşehir Belediyesi'nin son beş yıldır, dar ve merdivenli sokaklarda çıkabilecek yangına müdahalede, zaman kaybını önlemek için başlattığı mahallelere yangın dolabı projesi devam ediyor. Daha önce 48 olan bu sayı, yapımı tamamlanan 12 yangın dolabının törenle hizmete girmesiyle 60'a yükseldi. Yapılan törende, dolaplar hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan, itfaiyeye yapılan yardımların meyvesini vermeye başladığını söyledi. Doğan, 2012 yılında yangın, sel baskını ve diğer itfaiye olaylarından oluşan toplam 4 bin 960 itfaiye olayına müdahale edildiğini, 2013 yılında ise bu sayının 4 bin 871'e indiğini kaydetti.
Yangınlara müdahalede, yeni yapılanlarla birlikte 32'si şehirde 28'i ise köylerde olan yangın dolaplarının etkili olduğunu açıklayan İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan, bu dolapların içerisinde 10 hortum, 1 lans, 2 yangın söndürme tüpü ve diğer aparatların bulunduğu açıkladı.

SÇ(FK/BT) (FOTOĞRAFLI)