KAYSERİ’de ağaçlarla kaplı bölgenin konut alanı olacağını öğrenen Erciyesevler Mahallesi sakinleri 'Betona hayır’ sloganıyla eylem yaptı, yeşil alanın korunması için imza kampanyası başlattı.
Kocasinan İlçesi'ne bağlı Erciyesevler Mahallesi'nde, bir kısmını halen Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nün kullandığı ve 240 ağacın bulunduğu 10 bin 734 metrekare alan, ticari alan olarak tescillendikten sonra Özelleştirme İdaresi tarafından 19 milyon liraya satıldı. Ağaçlık alana 15 katlı binalar yapılacağını öğrenen semt sakinleri harekete geçti.
Aralarında çocukların da bulunduğu yaklaşık 300 kişilik grup 'Betona hayır' sloganları atarak protesto yürüyüşü yaptı ve bu karardan dönülmesi için imza kampanyası başlattı.
Grup adına konuşan semt sakinlerinden Mustafa Yeşil, bu alanın son 10 yıl içinde Emniyet Müdürlüğü, muhtarlık ve mahalle sakinleri tarafından ağaçlandırıldığını anlattı. Hazineye kayıtlı alanın Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na devredilerek, ticari ve 15 katlı konut alanı olarak tescillendiğini belirten Yeşil, "Bu tescile karşı Başbakanlığa itiraz ettik. Ancak ,geçtiğimiz günlerde özelleştirme yapılıp, yeşil alan 19 milyona satıldı" dedi.
İmza kampanyası başlatan semt sakinleri ağaçların kesilmemesini, yeşil alanın muhafaza edilmesini istedi.