BALIKESİR'in Ayvalık İlçesi'nde, belediyenin yollarını asfaltlamamasına tepki gösteren 20 kişilik bir grup, bir süre sokağı trafiğe kapatıp, eylem yaptı.
Sarısaklı Mevkisi, Kahramanlar Mahallesi, Elmas Bey Caddesi'nde evi bulunan bir grup mahalle sakini, yollarına asfalt dökülmesi için eylem yaptı. CHP'li Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gencer'in, "Bu yolu 15 gün içinde asfaltlayacağım" diye söz vermesine rağmen, iki aydır hiçbir çalışma yapılmadığını ileri süren 20 mahalle sakini, yol kenarındaki molozlar arasındaki koltuk, ağaç dalları ve konteynerlerle yolu trafiğe kapattı. İşlek olan yoldan geçen araçların kaldırdığı toz nedeniyle evlerinin balkonlarında oturamadıklarını belirten mahalle sakinlerinden Şefika Hanım, "Belediyeye her başvurduğumuzda 'Yapacağız' yanıtıyla karşılaşıyoruz ama bir sonuç yok. Topladığımız imzalar da bir işe yaramadı. Düzenli olarak emlak, çöp ve çevre vergilerimizi ödüyoruz. Buna rağmen hizmet alamıyoruz. Belediye başkanımız Allah aşkına gelsin, halimizi görsün. Onun gözü önünde balkonumuzu temizleyip birlikte kahve içeceğiz. Kahveyi içtiğimiz süre içerisinde balkonumuzun kalın bir toz tabakasıyla kaplandığını kendisi de görecek ve bize hak verecektir. Mahalle sakinleri bu toz nedeniyle KOAH, astım ve diğer alerjik hastalıklarla karşı karşıya" dedi.
Bahçelerindeki ağaçların yapraklarındaki tozları da gösteren mahalle sakinleri, bir süre "Başkan istifa" sloganı attıktan sonra, sessizce dağıldı.

FOTOĞRAF