ÇANAKKALE'nin Bayramiç İlçesi’ne bağlı Kurşunlu Köyü'nde açılacak feldspat madeni için ormanlık alanda başlayan ağaç kesimi köylüleri harekete geçirdi. Madene giden yolu kapatan köylüler, ağaç katliamının yapıldığı yerde 'duran köylü' eylemi yaptı.
Bayramiç'e 17 kilometre uzaklıktaki Kurşunlu Köyü Killiktepe mevkiinde, özel bir firma tarafından işletilecek feldspat madeni için yol açma çalışması başladı. Ormanlık alanda çok sayıda çam ağacı kesildi. Bölgede maden ocağı açılmasını istemeyen Kurşunlu köylüleri, bunun yanı sıra bir de ağaç kesimi yapılması üzerine sert tepki gösterdi. Açılacak madene gitmek için köyün içindeki yolu kullanan iş makinelerinin önü, köylüler tarafından kesildi. Yolu kapatan köylüler, olay yerine gelen jandarma ekiplerince sakinleştirilmeye çalışıldı. Yaklaşık bir saat süreyle yolu trafiğe kapatan köylüler, tepkilerini dile getirdi. Eyleme katılanlar daha sonra ise ağaç kesiminin yapıldığı ormanlık alana giderek, burada yaklaşık 2 saat süreyle yüzlerini ormana dönüp hep birlikte 'duran köylü' eylemi yaptı.
Kurşunlu Köyü'nde yaşayan 59 yaşındaki Sabriye Çetin, topraklarının büyük bölümünü baraj sularının aldığını belirterek, “Geri kalan kısmını da madenciler almak istiyor. Köyümüze 500 metre mesafedeki ormanda madene giden yolu açmak için ağaçlar kesiliyor. Bu ağaç katliamına tepkiliyiz. Bu ağaçların gölgesinde yıllarca koyunlarımızı otlattık. Bu katliamın durdurulmasını istiyoruz” dedi.
Köylüler, cam ve seramik sanayisi, kaynak elektrotları ve boya sanayisinde kullanılan feldspat madenine ulaşım için yapılan ağaç kesimleri duruncaya kadar, mücadelelerinin süreceğini belirtip, dağıldı.