MANİSA'nın Soma İlçesi'ndeki maden faciasında yaşamını yitiren 301 madinciden Kemal Çoban'ın 8 yaşındaki kızı Rüveyda ve 11 yaşındaki oğlu Talha Çoban'ın üniversiteye kadar olan eğitim masraflarını Number 1 Medya Grubu üstlendi.
Türkiye'yi yasa boğan Soma'daki kömür ocağındaki kaza 301 madencinin evine ateş düşürdü. Yaşamını kömür madenlerinde çalışarak geçiren 40 yaşındaki Kemal Çoban, kömür ocağındaki faciada yaşamını yitirdi. Çoban, yaşanan faciada kayınbiraderi Davut Köse ile can verdi. Kenan Çoban ve Davut Köse'nin cenazeleri Soma Belediye Mezarlığı'nda toprağa verildi. Çoban geride gözü yaşlı bir eş ve ilkokul öğrencisi iki yetim bıraktı. Facianın yaşandığı Soma'dan, gazeteler ve internet sitelerinde acıyı gözler önüne seren çok sayıda fotoğrafa yer verildi. Bunlardan biri de babasının mezarı başında dua eden annesi Güllü Çoban'ın kucağında gözyaşı döken küçük Rüveyda'ydı. Aynı anda hem babası hem de dayısını kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan Rüveyda'nın o fotoğrafı hafızalara kazındı.
Maden faciasının yaraları sarılmaya başlanırken Soma'da bir yardım eli de Çoban Ailesi'ne uzandı. Number 1 Medya Grubu, aileyi evinde ziyaret edip, Cumhuriyet İlkokulu 2'inci sınıf öğrencisi Rüveyda ile aynı okulda 4'üncü sınıf öğrencisi olan ağabeyi Talha'nın üniversiteye kadar eğitim masraflarını üstlenmek istediklerini bildirdi. Acılarının büyük olduğunu belirten Güllü Çoban, "Maden faciasının ardından Soma'ya Türkiye'nin dört bir yanından destek ve yardım yağdı. Herkes acımızı paylaşmak için seferber oldu. milletimizin ne kadar birbirine sadık olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Çocuklarıma burs verip, üniversiteye kadar eğitimini üstlenen Number 1 Medya Grubu'na teşekkür ediyorum" dedi.

ŞY(AÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)