Seyfi GÜL/İZMİR, () - İZMİR'deki Soğuk Heykel Atölyesi sanatçıları, Manisa'nın Soma İlçesi'nde meydana gelen maden faciasına, Karşıyaka'da sergiledikleri performansla dikkat çekti.
Karşıyaka Çarşısı'nda, bir elinde siyah bir ekmek, öteki elinde kazma tutan ve ayaklarındaki zincirle kömür toplayan bir maden işçisini canlandıran soğuk heykel sanatçısı, 'Madende ölüm kader değil cinayettir' sloganıyla 6 saatlik performans sergiledi. Çarşıdan geçenler, 301 madencinin şehit olduğu facianın acısını yüreklerinde hissederek, soğuk heykel performansını duygulanarak izledi.
Soğuk Heykel Atölyesi Genel Sanat Yönetmeni Hüseyin Özer, toplumun bir ferdi olarak bu acı olaya tepkisiz kalamadıklarını söyledi. Özer, "Biz sloganımızda da ortaya koyduğumuz gibi madende ölümün kader değil cinayet olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle Soma'da yaşanan faciaya da sessiz kalamazdık. Amacımız toplumsal duyarlılığa katkı yapmak ve benzer olayların yaşanmaması için dünya standartlarında önlem alınması konusunda ilgilileri uyarmak. Bazen soğuk heykel izleyenleri ağlatıyor. Tıpkı madenci heykeli gibi. Ama ne yapalım bizim içimizde kan ağlıyor" dedi.

SG(AÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)