Durmuş SEVİNDİK/KİLİMLİ (Zonguldak), () - ZONGULDAK’ın Kilimli ilçesinde çoğunluğunu maden işçilerin çocuklarının öğrenim gördüğü Madenciler Ortaokulu öğrencileri, Soma’da maden faciasında yaşamını yitiren 301 işçinin çocuklarına mektup yazarak acılarını paylaştı.
140 öğrencinin eğitim aldığı Madenciler Ortaokulu'nda Soma’da ölen işçilerin çocuklarına manevi destek vermek amacıyla geçen 20 Mayıs’ta ‘Sizi en iyi biz anlarız’ sloganı adı altında mektup gönderme kampanyası başlatıldı. Kampanyaya ilçede eğitim veren diğer okullar da destek verdi. Kampanya çerçevesinde öğrencilerin bazıları yazdıkları duygu yüklü mektuplarını okudu. Mektupların okunması sırasında ise duygulu anlar yaşandı. Öğrenciler, mektupları üzerlerine isimleri ile okulun adını yazdıkları zarfın içine koyarak okul idaresine teslim etti.
Okul Müdürü Kemalettin Oral, Kilimli Madenciler Ortaokulu olarak Soma maden faciasından sonra Soma’yı en iyi Zonguldak’taki madenci çocuklarının anlayacağını düşünerek böyle bir kampanya başlattıklarını söyledi. Oral, “Buradaki madenci çocuklarımızdan Soma’da yetim kalan madenci çocuklarına duygularımızı anlatan, hislerimizi anlatan, bizi en iyi anlatan mektuplarla onlara manevi destek vermek istedik. Bizim okulumuzda öğrenim gören çocukların çoğunun babası maden işçisi. Okulumuzun adı da madenciler. Bizler bu duyguları yaşayan insanlarız. Bu çocuklarımız bu korkuyu yaşayarak hayatlarını edame ettiriyor. Babaları da bu çocuklarına bu duyguyu yaşatmak istemedikleri için onları okutmak çabasındalar. Bizler de madenciliğin en gizli kalmış en bilmediklerini anlatmak, bunun zorluklarını bilerek büyümelerini ve bunun bilincine varmalarını istiyoruz” dedi.
Oral, kampanyanın önümüzdeki hafta içinde sona ereceğini ve mektupları şehit madencilerin çocuklarına ulaştırılmak üzere Soma Kaymakamlığı'na göndereceklerini sözlerine ekledi.

DS(DS/AK) (FOTOĞRAFLI)