Cevdet ŞEN/KINIK (İzmir), () - MANİSA'nın Soma İlçesi'nde 13 Mayıs'da kömür ocağında meydana gelen faciada yaşamını yitiren madencilerden İbrahim Salgın'ın Akdeniz anemisi nedeniyle ilik nakli bekleyen 14 yaşındaki oğlu İsmet Salgın'ı taraftarı olduğu Fenerbahçeli futbolcular 3 G telefon ile arayıp moral verdi, forma ve spor malzemesi hediye etme sözü verdi.
İzmir'in Kınık İlçesi'nde yaşayan İbrahim Salgın, bir süre kahvecilik yapan, ancak işleri kötüye giden Salgın, işyerini kapatıp sigortalı olması nedeniyle, yaklaşık 4 yıl önce facianın yaşandığı madene çalışmaya başladı. İki yıl önce de kiradan kurtulmak isteyen Salgın, krediyle iki odalı ev aldı. Evin borcunu bitiren Salgın, henüz 6 aylıkken Akdeniz Anemisi teşhisi konan oğlu 14 yaşındaki İsmet Salgın'ın tedavi masraflarını karşılamak için bir miktar daha kredi çekti. Eşi Aynur Salgın, kızı 4 yaşındaki Şirin Salgın ve oğlu İsmet Salgın ile kendi hallerine bir yaşam süren İbrahim Salgın, geçen 13 Mayıs'ta da ailesinin geçimini sağlamak için maden ocağına indi. Ancak, bir daha çıkamadı ve Salgın'ın ismi de ölen 301 madencinin arasına yazıldı.
Faciada hayatını kaybeden madencilerden 149'unun daha önce Salgın'ın Akdeniz anemisi olan ve ilik nakli bekleyen oğlu İsmet Salgın için seferber olup kan örneği veren ancak tutmayan işçiler olması ailenin acısını daha arttırdı. Salgın ailesinin sevindiren haber, faciadan bir hafta sonra İzmir Ege Üniversitesi Hastanesi'nden Prof. Dr. Savaş Kansoy'dan geldi. Almanya'da bulunan bir örneğin, İsmet Salgın'ın dokusuna uygun olduğunu aktaran Prof. Dr. Kansoy, aileyle irtibat kurup ilik nakli için işlemlere başlandığını dile getirdi.
Hastalığını unutup, babasının ölümüne üzüldüğünü söyleyen İsmet Salgın, gazetecilere, "Babamı kaybettim, çok üzgünüm. Babam berber olmamı istiyordu. Hem okuyacağım hem de berber olacağım. Koyu Fenerbahçeliyim. Cristian Baroni'yi çok seviyorum. Ararsa ve bir forma gönderirse çok mutlu olurum. Artık koşup arkadaşlarımla oynamak istiyorum. Sağlığıma kavuşmak istiyorum" dedi.
Bu isteğinin ulusal ve yerel basında haber olmasının ardından Fenerbahçeli futbolcular Baroni, Mehmet Topuz ve Emre Belözoğlu'nun 3G telefon ile kendisini aradığını belirten İsmet Salgın, "Hayalim gerçek oldu. Hayranı olduğum yıldızlarla konuşmak bana moral verdi. Bana hediye olarak forma ve spor malzemeleri göndereceklerini söylediler. Çok duygulandım. Kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.
İsmet Salgın'ın kardeşi Gökçe Salgın da ağabeyini arayıp, mutlu olmasını sağlayan Fenerbahçeli futbolculara teşekkür etti. Annesi Aynur Salgın da eşinin ölümü nedeniyle üzüntü oğluna uygun ilik bulunduğu içinde sevindiğini belirterek, kendilerine destek olup, acılarını paylaşan herkesten duacı olduğunu söyledi.

ÇŞ(İÖ/ESM) (FOTOĞRAFLI)