MANİSA'nın Soma İlçesi'nde bugün 5 madencinin daha cenazesinin toprağa verildiği mezarlık, çevre il ve ilçelerden destek için gelenlerin akınına uğradı. Aralarında çocukların da bulunduğu ziyaretçilerin bıraktığı çiçek ve mektuplar, madenci annelerine duygusal anlar yaşattı. Ölen madencilerin eş ve çocukları ise uzun süre mezarın başından ayrılamayıp, gözyaşı döktü.
Soma'daki madenci ailelerinin acısını paylaşmak için Türkiye'nin dört bir yanından yüzlerce kişi ilçeye akın etti. Şehir Mezarlığı içinde 5 bin metrekarelik alanda oluşturulan 'Madenci Şehitliği'ne sabah saatlerinden itibaren dolduran kalabalık, tanışmamalarına rağmen ölen madencilerin yakınlarına sarılıp, destek verip, yanlarında olduğunu gösterdi. Acıyı paylaşanlar arasında çocuklar da vardı. Mezarlara çiçekler, duyguların yazıldığı mektuplar bırakıldı. Hep birlikte mezarlar başında el açılıp, dua edildi. Çocuklar ise mezarlara bol bol su döktü. Ölen madencilerin eş ve çocukları ise uzun süre mezarın başından ayrılamayıp, gözyaşı döktü.
Konya'dan eşi ile birlikte mezarlığı ziyarete gelen emekli öğretmen Hüsniye Çandır (60), "Bu çocuklar hepimizin evladı. Onların çıkardığı kömür ile ısınıyor, aydınlanıyoruz. Aydınlık Türkiye'nin kara çocuklarına bir vefa borcumuz vardı. Onu demeye geldik" dedi.

YA (AÖ/AAA)(FOTOĞRAF)