MANİSA'nın Soma İlçesi'ndeki kömür madeninde meydana gelen faciada yaşamını yitiren işçilerden 33 yaşındaki Erdal Demirel'in cenazesi, Aydın'ın Didim İlçesi'nde gözyaşlarıyla toprağa verildi. Didim Cemevi'nde yapılan cenaze töreninde Erdal Demirel'in eşi Ayfer Demirel'in "Sana 'Gitme Erdal mezarın olacak o maden' dedim. Gittin. Ben şimdi seni bekleyen oğluna ne diyeceğim Erdal?" feryatları yürekleri dağladı.
Ailesi Didim'de yaşayan Erdal Demirel, Soma'daki kömür madeni faciasında hayatını kaybetti. 4 yıl önce kardeşleri Murat Demirel ve Cengiz Demirel ile Soma'daki kömür madeninde işe başlayan Demirel, eşini ve 3 yaşındaki oğlunu ailesinin yanında bırakarak çalışmaya gitti. Madende gündüz vardiyasında çalışan Erdal Demirel, patlamanın meydana gelmesinden kısa süre önce ocağa indi ve yaşamını yitirdi.
Demirel'in cenazesi, bugün Didim Cemevi'nden son yolculuğuna uğurlandı. Cenazeye Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Didim Belediye Başkanı CHP'li Deniz Atabay, İlçe Emniyet Müdürü Ömür Candemir ile çok sayıda kişi katıldı. Kaymakam Ersin Emiroğlu ve Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay, tören öncesinde acılı aileye başsağlığı diledi.
GERGİNLİK YARATAN ÇELENK
Cenaze alanına AK Parti Aydın Milletvekili Semiha Öyüş'ün çelenk göndermesi kısa süreli gerginliğe neden oldu. Cenaze için cemevi bahçesinde bulunan bir grup genç, çelengi getiren görevli ile tartışıp, "Hem öldürüyorlar hem de çelenk gönderiyorlar" dedi. Çelengi parçalayan gençler, vatandaşların araya girmesiyle kısa sürede sakinleştirildi.
EŞİNİN FERYADI YÜREKLERİ DAĞLADI
Geride acılı ailesi ile birlikte 3 yaşındaki oğlunu bırakan Erdal Demirel'in tabutunun başına giden eşi Ayfer Demirel, sinir krizi geçirdi. Olay yerinde bulunan sağlık görevlilerinin müdahalesi ile kendine gelen genç kadın, "Bana 'Gitme' dedim. 'Gitme Erdal mezarın olacak o maden' dedim. 'Herşey çocuğum için' deyip gittin. Ben şimdi her akşam 'Babam gelsin' diye bekleyen oğluna ne diyeceğim Erdal?" diyerek ağıt yaktı. Erdal Demirel'in cenazesi cemevinde alınan helalliğin ardından Didim Asri Mezarlığı'na gözyaşlarıyla toprağa verildi.

BY(AÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)