Cevdet ŞEN / KINIK (İzmir), ()- İZMİR'in Kınık İlçesi Köseler Mahallesi'nde yaşayan 50 maden işçisi, Soma'daki faciada yaşamlarını yitiren 14 arkadaşları için mevlit okutup, hayır yemeği verdi.

Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen, 301 kişinin öldüğü faciada, 14 kayıp veren, Kınık ilçesi Köseler Mahallesi sakinlerinden, raporlu olduğu için sağ kurtulanlar ile diğer maden şirketlerinde çalışan 50 kişi, bugün öğle namazından önce Köseler Camisi'nde mevlit okutup yemek hayırı düzenledi. 90 Kilogram et, 40 kilogram prinç, 25 kilogram kuru fasulye,100 kilogram yoğurt, 30 kilogram şeker,15 kilogram irmikten yapılan; çorba, kuru fasulye, pilav, güveç, cacık ve irmik helvasından oluşan toplam 1200 kişilik yemek, konuklara dağıtıldı.

10 Yıldır maden işçisi olarak çalışan Köseler Mahallesi sakinlerinden Emin Toprak (38), "14 madenci arkadaşımız maden faciasında şehit olmuştu hepsi köyümüzün mezarlığında yatıyor. Çalışan maden işçileri olarak, onlar için mevlit ve hayır yemeği düzenlemeye karar verdik. Yemeğin tüm masrafını kendi aramızda karşıladık. Şehitlerimiz için bir şey yapmak istedik. Ayrıca köyümüzde bir daha böyle acıların yaşanmaması için de bu yemeği düzenlemeye karar verdik" dedi.

FOTOĞRAF