Yaşar ANTER/BODRUM (Muğla), () - MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, tatil köylerinde şov yapan eski öğretmen Nedim Uzun, Madam Marika karakteriyle Zeki Müren Müzesi'ni ziyaret etti.
Bandırma'da faaliyet gösteren özel bir yabancı dil kursu tarafından Erdek'te 15'er günlük dönemler halinde açılan kursta İngilizce öğretmenliği yapan Nedim Uzun, 2002'de kadın kılığına soktuğu öğrenciler ile çektirdiği fotoğrafların basında yer alması üzerine işten atılmıştı. Bodrum'daki tatil köyleri ve eğlence mekanlarında şovlar yapan 52 yaşındaki Nedim Uzun, yarattığı Madam Marika karakteri ile bugün Zeki Müren Müzesi'ni ziyaret etti.
Elindeki çiçekleri önce müze önündeki Zeki Müren Anıtı'na bırakan Uzun, sonrasında müzeyi gezdi. Eşcinsel kimliği nedeniyle öğretmenlikten kovulduğunu söyleyen Nedim Uzun, "Bugün Eşcinsellerin Onur Günü, tüm dünyada ve Türkiye'de yürüyüş yapılıyor, ben de sanat güneşimizi ziyaret ederek ettim. Ülkemizde eşcinsellik konusunda yeni yasalar çıkartılmasını ve açılım yapılmasını istiyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI