Cavit AKGÜN/MUĞLA, () - MACARİSTAN'ın Ankara Büyükelçisi Janos Hovari beraberinde Türk Macar İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Konsolos Osman Şahbaz ile birlikte Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer’i makamında ziyaret etti. Hovari, "Bizim Türklerle geçmişimiz ortak, umarım geleceğimiz de ortak olur" dedi.
Dostların birlikte çalışmasına ihtiyaç olduğunu vurgulayan Vali Mustafa Hakan Güvençer, “Ortak coğrafya, hedef ve de geçmiş, bu dostluğu geliştirecektir. Birer devlet temsilcisi olarak böyle güzel ortamlarda kalplerimizi birleştirebileceğiz. Bu ziyaretinizi böyle adlandırıyorum” diye konuştu.
Konuk Büyükelçi Janos Hovari ise Muğla'da olmaktan büyük şeref duyduğunu ifade edip, “Her yerde Macar ile Türk arasında dostluk vardır. Türkiye'nin her yerine gidiyoruz. Her yerde Macaristan dostları vardır. Türk işadamları ile Macar işadamları arasında eşleştirme yaptık. Bizim için ticaret, eğitim ve yatırım önemlidir. Bu yüzden Türk gençlerine yüzde 50 burs verdik. Türk gençlerini Budapeşte'ye bekliyoruz. Bu bizim tarihimiz, eski tarihî bağlantılarımızı tetkik etmemiz için çok önemli. Muğla'ya açacağımız araştırma merkezinden çok şeref duyuyorum. Şu an bu araştırma merkezi küçük ama ileride daha da büyüyecek” dedi.
Güvençer, Büyükelçi Hovari'ye bakır el işi şekerlik, Hovari ise kardeş şehirleri olan Kayseri'yi simgeleyen bir tabak hediye etti.

CA(İÖ/CK) (FOTOĞRAFLI)