Cihan KAYA/ORTACA (Muğla), () - MUĞLA’nın Ortaca İlçesi’nde erken doğum tehlikesi olan 6 aylık hamile Şükran Akkuş’un, Antalya’daki bir hastaneye sevk edilmesi için gelen ambulans helikopterin stadyuma inmesi üzerine ortaokullar arasında oynanan maça bir süre zorunlu ara verildi. 22 yaşındaki Akkuş, stadyuma iniş yapan helikopterle Antalya'daki hastaneye götürüldü.
Ortaca İlçesi’ne bağlı Kemaliye Köyü’nde yaşayan 6 aylık hamile Şükran Akkuş, bugün saat 08.00 sıralarında rahatsızlanınca 22 yaşındaki eşi Özcan Akkuş tarafından Özel Yücelen Hastanesi’ne getirildi. 7 aylık evli genç kadının erken doğum tehlikesi bulunması nedeniyle doktorlar Antalya Özel Anadolu Hastanesi’ne sevkine karar verdi. Bunun üzerine ambulans helikopter istendi.
Antalya’da konuşlu bulunan Sağlık Bakanlığı’na ait ambulans helikopter, genç kadını almak için Ortaca Şehir Stadyumu’nda indi. Bu sırada Atatürk Ortaokulu ile Beyobası Nadi Pirci Ortaokulu arasında oynanan maça bir süre ara verilmek zorunda kaldı. Kara ambulansından nakledilen hamile kadını alan ambulans helikopter tekrar havalandı. 20 dakikalık aranın ardından devam eden maçı Atatürk Ortaokulu 1-0’lık skorla kazandı.
Özel Yücelen Hastanesi Kadın Doğum Uzmanı Dr. Gül Biteker, Akkuş’u hamileliğin başından beri kontrol altında tuttuklarını belirtip, “Şu an 25'inci haftasında. Anne adayımızın erken suyu gelmiş. Hamileliğinde kritik haftalarından olmasına bağlı olarak gebelik zehirlenmesi oluştu. Annenin sağlık durumun şimdilik iyi fakat şu an 800 gram kadar olan erkek bebeğinin ise hayati tehlikesi bulunuyordu. Hastanemizde bebek yoğun bakım ünitesi de yok. Bu nedenle sevkini istedik ve ambulans helikopter çağırdık” dedi.

CK(İÖ/CK) (FOTOĞRAFLI)