BÜYÜK DÜŞES MARİA TERESA SURİYELİLER İLE GÖRÜŞTÜ
Lüksemburg Büyük Dükü Henri'nin eşi Büyük Düşes Maria Teresa, Suriyeli sığınmacıların barındığı Nizip Konteyner Kenti'ni ziyaret etti. Düşes Maria'ya Lüksemburg Dışişleri Bakanı Jean Asselborn, Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz, UNICEF Türkiye Temsilcisi Ayman Abulaban, Dünya Gıda Programı Türkiye Temsilcisi Jean-Yves Lequime, Vali Erdal Ata'nın eşi Nazan Ata ile Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'in eşi Derya Güzelbey eşlik etti.
Kamp yetkililerden bilgi alan Düşes Terasa, beraberindeki heyetle Sahra Hastanesi'ni ziyaret ederek, çocuk felci aşı uygulamasına katıldı. Aşı yaptıran Suriyeli aileler ve eğitim gören çocuklarla görüşen Düşek Teresa, UNICEF Çocuk Dostu Alanı'nda sahnelenen tiyatro oyununu izledi.
Konteyner kentteki incelemelerinin ardından basın toplantısı düzenleyen Düşes Maria Teresa, Suriyelilerin acılarını paylaştıklarını belirterek, "Bizim için çok dokunaklı bir gezi oldu, çok üzüldük. Suriyelilerin acısını paylaşıyoruz. Suriye'de yaşananlar bizi de derinden etkiliyor" dedi.
Ziyarete iki zarfla geldiklerini ifade eden Düşes Terasa, "Suriye'de yaşananlar bizi de derinden etkiliyor. Ziyaretimize elimiz boş gelmedik, iki zarfla geldik. Zarflarımızın birinde 250 bin dolarlık fon var; UNICEF aracılığıyla yaptırılacak okul için kullanılacak. Acil ihtiyaç olduğunu öğrendik. Aynı zamanda Dünya Gıda Programı aracılığıyla elektronik gıda kartlarının yaptırılması için 250 bin dolarlık diğer yardımımız daha olacak. Ülkem adına şunu söyleyebilirim, gerçekten acınızı anlıyoruz. İçinde bulunduğunuz zorlukların farkındayız. Umudumuz bunun uluslararası çözüme kavuşması" diye konuştu.
Düşes Teresa ve beraberindekiler ziyaretin ardından kamptan ayrıldı.
Metin İLİKSOY/ NİZİP (Gaziantep), ()