Elvan EZBER /STANBUL, () LÜDER (Lüks Taşımacılar Derneği) üyeleri ve çalışanları UKOME'nin (Ulaşım Koordinasyon Merkezi) aldığı kararlar nedeniyle zor duruma düştüklerini ve mağdur olduklarını belirterek, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni protesto etti.  Dernek üyeleri  "En az 5 yıl olarak çalışma şartı konan araçlara, anlayamadığımız sebeplerden dolayı 1 yıl süre verildi. Mayıs ayı itibarı ile süremiz dolmak üzere" diyerek, sorunlarına çözüm bulunmasını istediler. 

LÜDER üyesi 50 kişi bugün Ümraniye Necip Fazıl Bulvarı'nda bir araya geldi. Hizmet verdikleri lüks araçlarını gösteren katılımcılar, "İBB bir yılda dört karar değiştirdi lüks taşımacılık araçları çürümeye terk edildi" yazılı pankart açtı. Grup adına basın açıklaması okuyan LÜDER Genel Sekreteri Gültekin Börekçi, şunları söyledi:

"Her biri 80 bin ve 160 bin TL civarında  ve en az 25 adet olarak şart koşulan lüks araçlar ile taşımacılık sektörüne, girişimci iş adamları olarak Belediye Başkanı Sayın Kadir Topbaş ve devletimize güvenerek girdik. Aldığımız bu lüks araçların toplam değeri üzerinden bankalardan kredi kullanarak, bir kısmı da uzun yıllar biriktirdiğimiz eşin, dostun kıymetli eşyalarıyla bu yatırımı yaptık. En az 5 yıl olarak çalışma şartı konan araçlara, anlayamadığımız sebeplerden dolayı 1 yıl süre verildi. Mayıs ayı itibarı ile süremiz dolmak üzeredir. Bizlere ve çalışanlarımıza devamlı baskı yapıldı ayrıca çalıştığımız saygın kuruluşlara bizleri çalıştırmamak üzere yıldırma politikası uygulandı, işletmenin çalışma şartları devamlı değişti, şu anda mağdur olarak araçlarımızı parklara çekmiş bulunuyoruz."

Kendilerine yıldırma politikası uygulandığını söyleyen Börekçi, "İstanbul, ulaşım mafyasının eline geçmiş durumdadır, bu kesim tarafından belediyeye her türlü baskı uygulamakta olup, İstanbul halkına lüks araçlar ile kaliteli hizmet vermek ve ucuz taşımak isteyen bizleri, çalıştırmamak için yıldırma politikası uygulamaktadır. Mağduriyetimiz ve borç yükümüz ile birlikte aile faciaları da yakamıza yapışmıştır. Bizlere yasal olarak verilen ruhsatlar ile birlikte çalışma şartları ve haksız tek taraflı alınan UKOME kararları değişmediği takdirde, bütün araçları Boğaz köprüsüne veya İBB önüne çekip kontak kapatacağız" şeklinde konuştu.Eylem açıklamanın ardından sona erdi.

EE (MK) (FOTOĞRAF)