Türkiye LPG Derneği Başkanı ve İpragaz genel Müdürü Selim Şiper, binlerce araç sahibinin uzun süredir beklediği müjdeyi verdi. Şiper, "LPG 'li araçların alışveriş ve kongre merkezlerinde kapalı otoparklara girmesi yasak idi. Binlerce araç sahibi bu yüzden büyük bir mağduriyet yaşıyordu. Ankara'da bu konuda görüşmeler tamamlandı. Yakın bir dönemde muhtemelen genel seçimlerden sonra yasak sona erecek" bilgisini verdi.

DÜNYA BİRİNCiSiYiZ!

Türkiye'de seyahat halindeki 9.9 milyon otomobilin 4.1 milyonu LPG yani otogaz ile çalışıyor. Yani neredeyse her iki araçtan biri otogazlı. Buna rağmen sürücüler büyük alışveriş merkezleri ve kongre merkezlerinin kapalı otoparklarına güvenlik nedeniyle alınmıyor. LPG Derneği Başkanı Şiper, "Türkiye otogaz ile çalışan araç sayısı bakımından dünya birincisi. Otogaz tüketimi açısından ise Güney Kore'nin ardından ikinci sıradayız. Avrupa'da artık hiçbir ülkede uygulanmayan otopark yasağının ülkemizde de kalkması gerekiyordu" dedi.

'OTOGAZDA BÜYÜYECEĞİZ'

İpragaz Genel Müdürü Selim Şiper, şirketin faaliyetleri hakkında da bilgi verdi. Şiper'in verdiği bilgilere göre İpragaz geçen yıl 3 milyar lira ciro elde etti. Bunun 1.5 milyar lirası tüpgaz satışından geldi. Otogaz satışından 800 milyon lira kazanan şirket, diğer faaliyet alanlarından ise 700 milyon lira elde etti. Akaryakıt dağıtım sektöründe 'go' markasıyla boy gösteren şirketin 2014 sonunda 64 istasyonu vardı. Şiper, "İstasyon sayımızı bu yıl 100- 120'ye çıkarmak istiyoruz. Yeni yatırımlarla büyümeye devam edeceğiz" dedi. İpragaz, bu yıl sonunda ciroda yüzde 15'lik bir artış da öngörüyor.

LPG'Lİ ARAÇLAR GÜVENLİ

İpragaz Genel Müdür Yardımcısı Eyüp Aratay ise otogaz ile çalışan araçların son derece güvenli olduğunu söyledi. Aratay, "Makine Mühendisleri Odası tarafından yapılan son araştırmalar otogaz kullanan araçların son derece güvenli olduğunu bir kez daha gösterdi. Son dönemde araç ve enjeksiyon teknolojisinde yaşanan gelişmelerle riskler neredeyse sıfırlandı. Dolayısıyla AB ülkelerinin hiçbirinde otogazlı araçların AVM veya kapalı otoparklara girişi yasak değil" diye konuştu.