BURSA'da Lösemili Çocuklar Vakfı'nın destek verdiği öğrenciler, karne tatilini İznik ve Bursa içindeki tarihi yerleri gezerek kutladı.
LÖSEV Lösemili Çocuklar Vakfı Bursa Şubesi'nin düzenlediği etüt derslerine katılan çocuklar, Bursa'ya yakın güzellikleri, tarihi mekanları yakından görme imkanı buldular.
Bursa'ya yakın güzellikler başlığı altında hayata geçen ilk gün içinde İznik gezildi. İznik'te Ayasofya Orhan Camii, Yeşil Camii, Abdülvahap Sancaktari Türbesi, Lefke Kapı, Süleymanpaşa Medresesi, Eski İznik Çini Fırınları ve Çini Vakfı, 1. Murat Hamamı'nı ziyaret ederek İznik hakkında bilgi alan çocuklar, çinicilik mesleğini uygulamalı olarak yakından tanıdılar.
Daha sonraki etkinlikte bilimin serüvene dönüştüğü Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi'ni ziyaret eden çocuklar deney düzeneklerinde fizik kurallarını yaşayarak eğlenceli bir şekilde öğrendi. Günün devamında Bursa'nın bir tarihi içinde barındıran Osmangazi, Orhangazi, Okçu Baba Türbeleri, Ulucami, Emirsultan Cami ve Türbesi, Yeşil Cami ve Türbesi, İslami Eserler Müzesi gezerek bilgi aldılar. Sömestr tatili etkinlikleri kapsamında Cumalıkızık, İnkaya Çınarı, Enerji ve Tekstil Müzelerini gezdiler.
Bursa'da 26 Kasım 2011 tarihinden bu yana hizmet veren LÖSEV'in hastalığı yenmiş ya da tedavisi son aşamada olan çocuklara etüd yoluyla eğitimlerine destek verdiği, yaklaşık 500 çocuğa maddi ve manevi yardımda bulunduğu bildirildi.