MANİSA’nın Soma İlçesi'nde maden işçisi Şerafettin Kuğumcu ile Sabriye Kuğumcu çiftinin yaşamı 7 yaşındaki oğulları Efe’ye lösemi teşhisi koyulması ile karardı. Efe'nin 5 aydır İzmir Ege Üniversitesi’nde tedavi görmesi nedeniyle işine gidemeyen Şerafettin Kuğumcu, çok zor durumda olduklarını söyledi.
Kuğumcu ailesinin 7 yaşındaki oğulları Efe'ye geçen ekim ayında lösemi teşhisi konuldu. Bu anda hayatlarının değiştiğini anlatan maden işçisi Şerafettin Kuğumcu, “Oğlumu baş ağrısı ile Soma Devlet Hastanesi’ne götürdük. Hemogram değerleri yüksek çıkınca Ege Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi ve burada lösemi teşhisi koyuldu. Oğlum 5 aydır hastanede yatıyor” dedi.
İŞİ VAR ÇALIŞAMIYOR
Şerafettin Kuğumcu, eşinin lösemi hastası çocuğunun yanında kaldığı için işinden ücretsiz izine çıktığını anlattı. Kuğumcu, “İşim var ama çalışamıyorum. Hayatımız altüst oldu. 11 yaşındaki oğluma ben bakmak zorundayım. Kimsemiz olmadığı için emanet edemiyorum” dedi.
5 aydır tedavi gören oğlunun kemik iliğine ihtiyacı olup olmadığının belirlenmesi için Almanya’ya üç tetkik gönderilmesi gerektiğini belirten Şerafettin Kuğumcu, ilk tetkikin Somalı hayırseverlerin desteği ile gönderildiğini açıkladı. Yardım umudu ile Manisa Lösemili Çocukları Koruma ve Kalkındırma Derneği’ne başvuran Kuğumcu, “İlk tetkikin sonucunu bekliyoruz. Bundan sonraki her bir tetkik bin 760 euroya mal olacak. Bunları nasıl karşılayacağımızı hiç bilmiyorum” dedi.

NU(İÖ/ESM) (FOTOĞRAFLI)