SAMSUN'da lösemi tedavisi gören 18 yaş altı 70 çocuğun 10 ay boyunca hazırladıkları resim ve el işi sergisi, '70 Gülücük İçin' projesi kapsamında bugün açıldı.
İl Özel İdaresi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Samsun Lösemili ve Kan Hastalıklı Çocuklar Derneği tarafından desteklenen, halen Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde lösemi tedavisi gören 18 yaş altı 70 çocuğun 10 ay süreyle hazırladıkları el işi ve resimler bugün '70 Gülücük İçin' projesi adıyla Samsun İl Özel İdaresi Kültür ve Sanat Galerisi'nde sergilendi. Resim, kartondan yapılmış maket uçak, gemi, oyun hamurundan yapılmış süs eşyaları, üzeri baskılı tişört ve dantelle örülmüş el işlerine varana kadar çok sayıda eserin bulunduğu sergi, 5 gün süreyle açık kalacağı bildirildi.
Samsun Vali Yardımcısı Hasan Özhan, "Lösemili çocuklara farkındalık yaratmak adına yapılan bu sergi son derece güzel ve başarılı olmuştur" dedi. Daha sonra üzerinde lösemili iki çocuğu temsil eden resmin bulunduğu pasta kesildi. Serginin açılış törenine Samsun Vali Yardımcıları Osman Nuri Çobanoğlu, Mehmet Ali Karatekeli, Haluk Şimşek, Lösemili ve Kan Hastalıklı Çocuklar Derneği Başkanı Prof. Dr. Davut Albayrak, kamu kurum ve kuruluşları yetkililerinin yanısıra vatandaşlarda katıldı.