ELAZIĞ'da lösemi tedavisi gören 20 çocuk, 8'inci Kolordu Komutanlığı'nda ağırlanarak, ilk kez helikopterlere bindirildi.
Elazığ 8'inci Kolordu Komutanlığı, kentte tedavi gören 20 lösemili çocuğu aileleriyle birlikte ağırladı. Kurmay Başkanı Kurmay Albay Metin Salgır tarafından karşılanan çocuklar, komutanlığın helikopter pistine götürülüp, helikopterlere bindiler. Hayatlarında ilk kez helikoptere binen çocukların büyük mutluluk yaşadıkları görüldü. Pilotların hakkında bilgiler verdiği helikopterler çocuklar tarafından yakından incelendi.
Lösemi hastası Fatma Zehra Aras’ın annesi Sevim Aras, "Bu hafta lösemili çocukların mücadele haftası olarak kutlanıyor. Biz de Elazığ’da bir şeyler yapmak istedik. Çocuklarımızı eğlendirmek konusunda sağ olsunlar askeriye ve 8'inci Kolordu Komutanımız yardımcı oldular ve bizi kabul ettiler, teşekkür ederiz. Çocuklarımız için bir değişiklik oldu. Mutlu olmaları bizleri de mutlu ediyor. Çocuklarımız mutluysa anneler her zaman mutlu oluyor. Lösemi çok zor bir hastalık ve mücadelesi de çok zor. Rabbim kimseye vermesin, verdi mi de sabrını da beraber versin" dedi.
Komutanlıkta daha sonra çocuklara bir helikopterin gösteri uçuşu izlettirildi.

ŞG,GY(GG/SS) (FOTOĞRAFLI)