MANAVGAT'ta her ay bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçiren Akdeniz Bölgesi Yabancı Dostluk Dayanışma ve İletişim Derneği, lösemili çocuklar yararına 'Bir Çorap Bir Bebek Bir Gülücük' etkinliği gerçekleştirdi.
Akdeniz Bölgesi Yabancı Dostluk Dayanışma ve İletişim Derneği üyeleri, 'Bir Çorap Bir Bebek Bir Gülücük' etkinliğinde hazır malzemeler yerine kendi el emekleriyle çeşitli hediyeler yaptı. Geçen ay 'Manavgat Kedileri Evleniyor' projesiyle sokak kedilerine sığınabilecekleri evler yapan dernek, bu ay LÖSEV Antalya Şubesi ile irtibata geçerek, lösemili çocuklar için seferber oldu. Dernek binasındaki etkinliğe dernek üyeleri, ilçede yaşayan yerleşik yabancılar ve çok sayıda kişi katıldı.
Aldıkları çorap, keçe, pelüş ve elyaflarla birbirinden değişik oyuncaklar yapan dernek üyeleri ve yardımseverler, el emeği göz nuru oyuncakları LÖSEV Antalya Şubesi'ne teslim edecek. Proje sorumlusu Ezgi Bahçealtı, satın almak yerine emek vererek bir şeyler üretmenin hem kendileri, hem de çocuklar için daha anlamlı olacağını düşündüklerini söyledi.
Projenin hayata geçirilmesi için elini taşın altına koyan, bu konuda olağanüstü çaba sarf eden üyelerine teşekkür eden Ezgi Bahçealtı, "Eline daha önce iğne iplik almamış birçok arkadaşımız bu projemize dahil olmak için müthiş performans sergiledi. Bir sürü oyuncağımız oldu. El emeği, göz nuru, sevgimizle, ruhumuzu ortaya koyarak, mutluluğumuzu ve umutlarımızı lösemili çocuklarımız için oyuncaklara işledik" dedi. (FOTOĞRAFLI)