ADANA'da yüksek risk nedeniyle acil ilik nakli yapılması gereken lösemi hastası 4 yaşındaki Yağız Yıldız'a uygun ilik bulunması için Sağlık Bakanlığı, Adana Valiliği ve Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nin desteğiyle kan bağışı kampanyası başlatıldı.
Yüksek ateş şikayetiyle 15 Haziran 2013'te babası 36 yaşındaki Sait Yıldız tarafından hastaneye götürülen Yağız Yıldız'ın kan değerleri de düşük çıktı. Yapılan testlerin sonucunda minik Yağız'a, ÇÜ Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Pediatrik Onkoloji Bilim Dalı'nda lösemi teşhisi konuldu ve yüksek risk grubunda bulunduğu için acil ilik nakli yapılması kararlaştırıldı. Annesi Fatma ve ilkokul 1'inci sınıfa giden ağabeyi Mehmet Yiğit ile babasının tüm çabasına rağmen küçük Yağız, bu süreçte ilaçlarını almayıp yemek yemedi. Oğlunun, ekranların sevilen polisiye dizisi 'Arka Sokaklar'ı çok sevdiğini belirten babası Sait Yıldız, Adana Emniyet Müdürlüğü'nden yardım istedi. Bunun üzerine eve gelen polis memurlarının yardımıyla Yağız Yıldız yemek yiyip ilaçlarını almaya başladı.
TAM UYUMLU ÇIKMADI
Özel bir hastanede tedavisi sürerken 'Arka Sokaklar' dizisinde rol alan oyuncular da, Yağız'ı ziyaret edip hediyeler verdi. 19 Aralık 2013'te ise Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, çocuğun babası Sait Yıldız, tedavisini yapan Prof. Dr. Bülent Antmen ve İl Sağlık Müdürü Ahmet Özer ile toplantı düzenleyip Yağız için İstanbul'da uygun kordon kanının bulunduğunu açıkladı. Ancak yapılan ikinci aşama tıbbi testlerde bulunan kanın Yağız için tam uyumlu olmadığı anlaşıldı. Uluslararası kan bankaları aracılığıyla Yağız için İsrail, İngiltere ve Kıbrıs gibi ülkelerde bulunduğu açıklanan kordon kanlarından da olumlu sonuç alınamadı.
ÖNCE AKRABALARDAN ALINACAK
Yağız Yıldız'a uygun ilik bulunması için Sağlık Bakanlığı, Adana Valiliği ve ÇÜ Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nin desteğiyle kan bağışı kampanyası başlatıldı. Olumsuz gelişmelere karşın umudunu hiç yitirmediğini kaydeden Sait Yıldız, umutlarının kan bağışı kampanyası olduğunu söyledi. Minik Yağız'ın rahatsızlığı ve gördüğü tedavi nedeniyle zaman zaman ateşlendiğini ve vücut direncinin düştüğünü aktaran Sait Yıldız, "İlik nakli bekliyoruz. Kordon kanı taraması yapılması amacıyla insanlardan kan örnekleri alınması için kampanya başlatıldı. Balcalı Hastanesi'nde öncelikle akrabalar sonrasında da gönüllüler günde 10'ar kişi olmak üzere kan bağışı yapacak. Herkesin bu kampanyaya destek vermesini bekliyoruz. Gönüllülerden alınan kanlarda doku uyumu taraması yapılacak. İnşallah müjdeli haber alacağız" dedi.