Mehmet ÇINAR/ANTALYA, () - ANTALYA'da, Soma'da meydana gelen maden faciasında hayatlarını kaybeden madenciler için öğrenciler hafta içinde okullarında bedenleriyle 'SOMA', 'KÖMÜR' yazarak anma etkinlikleri yaptı.
Manisa'nın Soma İlçesi'nde Soma Holding'e ait kömür ocağı işletmesinde yaşanan faciada yaşamını yitiren yüzlerce madenci için Antalya'nın dört bir yanında lise öğrencileri, okullarında düzenledikleri saygı duruşu ve anma törenleriyle faciaya tepki verdi.
Çağlayan Lisesi, Gazi Anadolu Lisesi, Antalya Lisesi, Muratpaşa Lisesi gibi bazı liselerde öğrencilere okul idarelerinin müdahalesi yaşanırken, birçok okulda ise herhangi bir engelleme görülmedi.
Antalya bölgesinde İsmet İnönü Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Manavgat Bahçeşehir Koleji, Manavgat Fatih Anadolu Lisesi, Manavgat Taşağıl Anadolu Lisesi, Döşemealtı Mustafa Ayten Aydın Lisesi, Çağlayan Anadolu Lisesi, Gazi Anadolu Lisesi, Manavgat Ticaret Meslek Lisesi, Konyaaltı Anadolu Lisesi, Manavgat Koleji, Manavgat Hatice Sezer Anadolu Öğretmen Lisesi, Manavgat Iraz-Düriye Duran Anadolu Lisesi, Manavgat Şule-Muzaffer Büyük Anadolu Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Şelale Anadolu Lisesi, AKEV Koleji, Aldemir Atilla Konuk Anadolu Lisesi, Antalya Barosu Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Antalya Yavuz Selim Lisesi öğrencileri okul bahçelerine bedenleriyle 'SOMA' yazdı.
Manavgat Başarı Koleji'nde de 'Gün kömürden daha kara', 'Bir ömür kaç kömür' yazılı pankartlar açıldı. ATSO Güzel Sanatlar Lisesi ve Antalya Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde saygı duruşunda bulunulurken, Hacı Malike-Mehmet Bileydi Anadolu Lisesi öğrencileri yine okulun bahçesinde bedenleriyle 'KÖMÜR' yazdı.

MÇ(SU/BT) (FOTOĞRAFLI)