MERSİN'de sahipsiz köpek ve kedilerin götürüldüğü belediyeye ait barınağı ziyaret eden lise öğrencileri, hayvanların kötü yaşam koşullarına tepki gösterdi. Öğrenciler, yanlarında getirdikleri mama, et ve sütleri kendi elleriyle hayvanlara vermelerine izin vermeyen görevlilerle tartıştı.
Nihal Erdem Ticaret Meslek Lisesi'nden mezun olan ve hala öğrenimlerini sürdüren hayvan sever öğrenciler, kötü yaşam şartlarıyla gündeme gelen Mersin Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı'ndaki hayvanlar için kendi aralarından kampanya başlattı. Kampanya kapsamında köpek ve kediler için mama, et, süt ve makarna satın alan öğrenciler, öğretmenleri nezaretinden barınağa gitti. Gıdaları kendi elleriyle hayvanlara dağıtmak isteyen liselilere görevliler izin vermedi. Liseliler  ısrar edince, görevlilerle aralarında arbede yaşandı. Hayvanların tutulduğu kafeslere ulaşan öğrenciler, yerde ve poşette çürümüş iki köpek leşi görünce tepki gösterdi. Öğrencilerle görevliler arasında gerginlik artınca barınağa jandarma çağrıldı.
Jandarmanın sakinleştirdiği öğrenciler barınağı gezip buradaki hayvanları ve yaşam koşullarını görüntüledi, getirdikleri yiyeceklerle hayvanları besledi.
YAŞAM KOŞULLARI DÜZELTİLMELİ
Çekilen fotoğrafları sosyal paylaşım sitelerinde yayınlayan öğrenciler, barınaktaki hayvanların hasta ve bakımsız olduğunu söyledi. Gördükleri kötü manzara karşısında hüsrana uğradıklarını belirten öğrencilerden Yağmur Güngör, "Buraya arkadaşlarımızla birlikte sadece hayvanlara yardım ve mutlu etmek için geldik. Hiç beklemediğimiz manzaralarla karşılaştık. Ölü hayvanlar vardı. Resmen çürümüşlerdi ve kokularından yanlarına yaklaşılmıyordu. Hayvanları beslememize izin verilmeyince gerginlik yaşandı. Aramızdan bir arkadaşımızı dövmekle tehdit ettiler, bunun üzerine öğrenciler, yetkililere tepki gösterdi. Hocamıza küçük bir darbede bulundular" dedi. Hayvan barınağına sahip çıkılmasını isteyen Güngör, acilen barınaktaki yaşam şartlarının düzeltilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.