HATAY'da bir grup lise öğrencisi, dün yaşamını yitiren Berkin Elvan'ı yürüyüş yaparak sloganlarla andı. Yürüyüş öğrencisi öğrenciler okul bahçesinde oturarak 'Berkin' yazdı.
Derslere girmeyen yaklaşık bin 500 lise öğrencisi, Berkin Elvan için Antakya Özel Doğuş Okulları önünde toplandı. Yaklaşık bin 500 öğrenciden bir kısmı ilk olarak okulun bahçesinde oturarak 'Berkin' yazdı. Daha sonra 'Berkin Elvan ölümsüzdür', 'Devrim Şehitleri ölümsüzdür' şeklinde sloganlar atan öğrenciler yürüyüşe geçti. Okul önündeki sivil polislerin 'Eylemi sona erdirin' uyarısını dikkate almayan öğrenciler, ellerinde pankart ve dövizlerle sloganlar atıp, Uğur Mumcu Meydanı'na geldi.
Burada öğrenciler adına bir basın açıklaması yapan Halil Yakut, "Haziran direnişi sırasında evden ekmek almak için çıkan Berkin Elvan polisin attığı gaz kapsülü ile hayatını kaybetti. 269 gün yaşam mücadelesi veren Berkin Elvan, dün sabah saatlerinde şehit düştü. Bizler Antakya'daki tüm liseliler olarak Berkin Elvan'ı anıyoruz. Berkin Elvan ve tüm gezi şehitlerinin hesabını biz soracağız" diye konuştu.

ME(BK/ )(12.3.2014,FOTOĞRAFLI)