ANKARA'da 'Yoksullarla Dayanışma Haftası' kapsamında yoksulluğun resmini yapan Kazan Ticaret Meslek Lisesi 9'uncu sınıf öğrencisi Ümran Keskin, "Yoksulluk denince aklıma bir parça ekmek ve yaşlı bir teyze geliyor" dedi. Keskin'in yaptığı resim, sergide büyük ilgi gördü. 
'Yoksullarla Dayanışma Haftası' kapsamında Kazan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı, Kazan Hak Eğitim Merkezi'nde bir program düzenledi. Programda konuşan Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Dilek Şenyılmaz, okullarda paylaşama duygularını tavsiye ve telkin etmek için 'Yoksulluk nedir ve Yoksulluğun Resmi' konulu bir yarışma düzenlediklerini belirtti.
Kazan Kaymakamı Veysel Beyru da, ilçede sobası yanmayıp, üşüyerek aç yatan, boynu bükük uyuyanları bileceklerini vurgulayarak şunları söyledi:
"Bilmediklerimiz varsa da bunları bize haber etmek komşularının görevidir. Kahve köşelerinde, çoluk çocuğuna götüreceği bir ekmeğini bile düşünmeyen babalarımız var. Bunları toplum olarak biz yetiştirdik. Vakıf imkanlarıyla bir kurs açıp, annelerin ev ekonomisine katkı sağlaması için yardımcı olduk. Gözümüzü ve gönlümüzü dört açarak, çevremizde gördüğümüz ihtiyaç sahiplerini yetkililere bildirelim. Çok şükür devletin de, milletin de parası var" dedi.
Yoksullarla Dayanışma Haftası nedeniyle düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren eserler, Halk Eğitim Merkezi Sergi Salonu'nda sergileniyor