ÇANAKKALE'nin Bayramiç İlçesi'nde iki gün önce kamyonetle çarpışan motosiklet tutkunu liseli 16 yaşındaki İsmail Madak'ın beyin ölümü gerçekleşti. Ailesinin onayıyla bağışlanan organları alınan Madak'ın dört kişiye hayat vereceği, kornealarıyla da iki kişiye ışık olacağı belirtildi.
Kaza, Bayramiç- Ayazma Karayolu'nda Eviciler Köyü Kavşağı'nda geçen pazar günü meydana geldi. 52 yaşındaki Emmi Büyük yönetimindeki 17 SD 344 plakalı kamyonet ile kasksız ve ehliyetsiz sürücü 17 yaşındaki Ş.K.'nın kullandığı 17 TS 246 plakalı motosiklet, kavşakta çarpıştı. Yola savrulan motosikletteki Ş.K. ile yine kasksız olan motosikletin sahibi arkadaşı İsmail Madak, yaralandı. Çanakkale Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Servisi'nde tedavisi süren Bayramiç Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi, Anadolu Teknik Lisesi 10'uncu sınıf öğrencisi Madak, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Dün beyin ölümü gerçekleşen Madak'ın, babası Muharrem Madak ve annesi Hanife Madak oğlunun organlarını bağışladı.
OPERASYON 4 SAAT SÜRDÜ
İl Organ Nakli Koordinatörü Dr. Azem Ülkü, Bursa Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinasyon Merkezi'yle irtibata geçip nakli bildirdi. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Hastanesi, Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi, Ankara Medicana Hastanesi ve Bursa Uludağ Üniversitesi Hastanesi'nden gelen 10 kişilik ekip, saat 04.30'da ameliyata başladı. Yaklaşık 4 saat süren operasyon sonucu Madak'ın kalbi, karaciğeri, böbrekleri ve korneaları alındı. İl Organ Nakli Koordinatörü Azem Ülkü, kalbin Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi'nde, karaciğer ve böbreklerden birinin Bursa Acıbadem Hastanesi'nde, böbreklerden diğeri ile 2 korneanın Bursa Uludağ Üniversitesi Hastanesi'nde bekleyen hastalara nakledileceğini söyledi. Nakil bekleyen ve yaşama tutunmaya çalışan hastalar adına Dr. Ülkü, oğullarının organlarını bağışlayan Madak ailesine teşekkür etti. İsmail Madak'ın kalbi Sağlık Bakanlığı'nın uçağıyla Ankara'ya gönderilirken, diğer organlar ambulanslarla Bursa'ya götürüldü. İsmail Madak'ın cenazesinin bugün ikindide kılınacak cenaze namazının ardından Bayramiç'te toprağa verileceği öğrenildi.


BG(İÖ/AK) (FOTOĞRAFLI)