İZMİR'in Konak İlçesi'ndeki kazada, motosikletteki liseli 16 yaşındaki Can Yüca’nın ölümüne, 19 yaşındaki Gürkan Hüseyin Çaylıoğlu’nun da yaralanmasına neden olmakla suçlanan otomobil sürücüsü 42 yaşındaki Volkan A.'nın serbest bırakılmasına tepki gösteren grup protesto yürüyüşü yaptı.
Mürselpaşa Bulvarı, Yeşildere yol ayrımında geçen 6 Şubat gecesi meydana gelen trafik kazasında; iddiaya göre 35 FL 190 plakalı otomobiliyle trafikte zikzak çizerek ilerleyen Volkan A., Karabağlar yönüne giden Gürkan Hüseyin Çaylıoğlu’nun kullandığı 35 DA 0423 plakalı motosiklete çarptı. Kazada, sürücü belgesi bulunmayan Çaylıoğlu ile arkasında oturan Buca Ticaret Meslek Lisesi 1’inci sınıf öğrencisi 16 yaşındaki Can Yüca yola savruldu. Sol bacağı diz altından kopan Can Yüca, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hayatını kaybetti, yaralanan Çaylıoğlu ise aynı hastanede tedaviye alındı.
AİLESİ İSYAN ETTİ
Kazanın ardından gözaltına alınan Volkan A., çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ölen liseli Can Yüca'nın yakınları, otomobil sürücüsü Volkan A.'nın 1.80 promil alkollü olduğunu ileri sürerek, ölümlü kazaya rağmen serbest bırakılmasına tepki gösterdi.
Yüca Ailesi'nin oturduğu Buca 360 Sokak'taki evinin önünde toplanan yaklaşık 30 kişilik grup, Buca Belediyesi önüne kadar yürüyerek sürücü Volkan A.'nın serbest kalmasını protesto etti. Grupta, Yüca'nın annesi Ayla Yüca, Antalya’da vatani görevini yapan ve hava değişimine gelen ağabeyi Tolga Yüca da yer aldı.Yürüyüş sırasında 'Adalet istiyoruz', 'Katil serbest kalamaz' sloganları attı.
Anne Ayla Yüca, “Acım dinmeyecek belki ama oğlumun ölümüne neden olan kişi cezasız kalmasın” derken, ağabeyi Tolga Yüca ise “Hava değişimi için geldim, bir gün sonra kardeşim öldü. Tek arzum, kardeşimin ölümüne neden olan sürücünün tutuklanması” dedi.
Eylem sırasında Can Yüca'nın eniştesi Levent Riün, hukuk mücadelesi başlattıklarını belirterek, "O gece orada yaşananları görenlere sesleniyorum, orada yaşananları lütfen dile getirin. Kendini bilmeyecek şekilde alkollü olarak araç kullanan bir kişinin nöbetçi mahkeme tarafından serbest bırakılmasını, hiç kimsenin vicdanı kabul etmiyor. Olay gecesi orada olan vicdan sahibi insanlara sesleniyorum. 06.02.2014 saat 23.30 sıralarında Basmane- Yeşildere yol ayrımında yaşananları lütfen savcılığa bildirin" dedi.