MERSİN'in Silifke İlçesi'nde lise öğrencisi 15 yaşındaki Funda Belen, okula giderken yolda bulduğu 400 lirayı sahibine iade edilmesi için İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne teslim etti.
Ticaret Meslek Lisesi öğrencisi olan Funda Belen, Kurban Bayramı'ndan önce yürüyerek okula giderken yolda para buldu. Paranın ihtiyaç sahibi birine ait olabileceğini düşünen genç kız, hemen İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek sahibine iade edilmesi için tutanakla teslim etti. İşçi emeklisi babanın 3 çocuğunun en küçüğü olan Funda Belen'in bu davranışı İlçe Emniyet Müdürü Volkan İmişci tarafından tablet bilgisayarla ödüllendirildi. İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlenen törende genç kıza hediyesini teslim eden Müdür İmişci, "Bulduğu parayı ihtiyaç sahibi birine aittir düşüncesiyle polise teslim eden Funda'nın örnek davranışını ödüllendirmek istedik. Kendi aramızda para toplayarak kızımıza bir tablet bilgisayar aldık. Kullanırken bizi hatırlar" dedi. İşçi emeklisi babanın kızı olan Funda Belen ise teşekkür etti.
İlçeye bağlı Kurtuluş Köyü'nde oturan baba Durhasan Belen ise, "Üniversite öğrencisi 2 çocuğum daha var. Kızım insanlık vazifesini yerine getirdi. Sizlere gösterdiğiniz hassasiyetten dolayı teşekkür ediyoruz" diye konuştu