Yurdaer ÖZTÜRK/BOLU, () - BOLU'nun Mengen İlçesi'nde liseli 237 aşçı okullarında düzenlenen törenle staj yapacakları otellere uğurlandı.
Mengen Aşçılar Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nin 10 ve 11'inci sınıf öğrencileri staja uğurlandı. Okulun bahçesinde düzenlenen törene Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut da katıldı. Törende konuşan okul müdürü Selami Kurtoğlu, Türkiye'nin turizmdeki kalifiye eleman ihtiyacının yemek bölümünü karşılamaya çalışan okullarına 163 otelden staj için talep geldiğini, ancak İstanbul, Ankara, Bolu, Bodrum, Antalya Lara, Kemer, Belek, Side ve Manavgat'a 237 öğrenci gönderdiklerini söyleyerek, "Öğrencilerimiz ve bizler Mengen adının ve aşçılık mesleğinin kutsallığının bilincindeyiz. Daha önce öğrencilerimizin staj yaptığı oteller öğrencilerimizden memnun olduklarını belirttiler. Turizmde kalifiye eleman olarak yerlerini alacak olan tüm aşçı adaylarımıza güveniyoruz, hepsine başarılar diliyorum" dedi.
Turhan Bulut da öğrencilere stajları sırasında başarılar diledi. Öğrenciler aileleriyle vedalaşırken duygusal anlar yaşandı. 12'si kız 237 öğrenci 44 otelde 4,5 ay staj yapmak üzere otobüslere binerek yola çıktı.

YÖ(MÇ/İD) (FOTOĞRAFLI)